Ελλάδα

e-eggrafes: Προβλήματα στην πλατφόρμα για τις εγγραφές – μετεγγραφές στα Λύκεια

e-eggrafes: Προβλήματα στην πλατφόρμα για τις εγγραφές – μετεγγραφές στα Λύκεια
e-eggrafes: Προβλήματα εμφανίστηκαν στη διαδικτυακή πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας.

e-eggrafes: Αρκετά προβλήματα έχουν προκύψει στη διαδικτυακή πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας. Το πρωί της Τρίτης 25 Ιουνίου 2019 ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2019 – 2020, και λόγω του αυξημένου φόρτου της διαδικασίας πιστοποίησης χρηστών στη ΓΓΠΣ «έπεσε» το σύστημα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας στην ιστοσελίδα e-eggrafes: «Λόγω αυξημένου φόρτου της διαδικασίας πιστοποίησης χρηστών στη ΓΓΠΣ, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε καθυστέρηση στη διαδικασία εισόδου στο σύστημα. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε δυσκολία για την είσοδό σας στο σύστημα, παρακαλώ προσπαθήστε αργότερα.

Η δεύτερη φάση ηλεκτρονικών αιτήσεων Μαΐου – Ιουνίου για τα ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου 2019 και ώρα 23:59. Δείτε εδώ την εγκύκλιο

Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς: Ολοκληρώνεται η προθεσμία αιτήσεων

Η Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 είναι η τελευταία ημέρα για ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020 που αφορά στους δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr, όπου και αναγράφονται αναλυτικές πληροφορίες.

Όσοι κάνουν αίτηση, θα πρέπει να στείλουν στην ΕΕΤΑΑ τον φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής μαζί με την εκτύπωση της «Αίτησης συμμετοχής – Δήλωσης», όπως αυτή έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά, μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier), σε έναν σφραγισμένο φάκελο.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αίτηση

Για να υπάρξει πρόσβαση στην εφαρμογή απαιτείται πιστοποίηση των στοιχείων της αιτούσας, μέσω του συστήματος TAXIS της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Αυτό σημαίνει ότι η αιτούσα θα πρέπει να γνωρίσει τους προσωπικούς κωδικούς της TAXISNET (Username, Password). Η διαπίστευση γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τους κωδικούς TAXISNET της αιτούσας και όχι με τους κωδικούς του συζύγου/συντρόφου σύμφωνου συμβίωσης ή άλλου προσώπου.

Η αιτούσα θα πρέπει να γνωρίζει τον προσωπικότης ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του συζύγου/συντρόφου(όπου απαιτείται) καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών, για τα οποία θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση. Αίτηση από άνδρα γίνεται δεκτή μόνο στις περιπτώσεις που είναι:α) χήρος ή β) κάτοχος δικαστικής απόφασης επιμέλειας/συμπαράστασης παιδιού ή Ατόμου με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Η αιτούσα αφού υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση, αποστέλλει στην ΕΕΤΑΑ, ταχυδρομικά ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier):α) την εκτύπωση της τελευταίας οριστικοποιημένης ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής(μέσω της λειτουργίας της εφαρμογής «Εκτύπωση αίτησης»), με πρωτότυπη υπογραφή και β) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής. Επίσης, απαιτείται Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) φορολογικού έτους 2018 (εισοδήματα από 1/1/2018έως 31/12/2018)

  • Οι έγγαμες και οι αιτούσες με σύμφωνο συμβίωσης, θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά τα εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογικού έτους 2018 και των δύο μερών.
  • Στην περίπτωση διακοπής έγγαμης συμβίωσης απαιτείται το Έντυπο μεταβολών ατομικών στοιχείων της ΔΟΥ (Μ1)
  • Θα γίνει διασταύρωση των ποσών που δηλώνετε στην αίτηση με τα στοιχεία που διατηρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τόσο για την αιτούσα όσο και για τον σύζυγο/σύντροφο με σύμφωνο συμβίωσης (ΜΣΣ).

Διαβάστε Eπίσης

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι