Ελλάδα

Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς: Ολοκληρώνεται η προθεσμία αιτήσεων

Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς: Ολοκληρώνεται η προθεσμία αιτήσεων
Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς: Την Παρασκευή (28/6) λήγει η προθεσμία στις αιτήσεις για δωρεάν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ στην ΕΕΤΑΑ.

Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς: Μέχρι και την Παρασκευή (28/6) θα συνεχιστεί η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020 που αφορά στους δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr, όπου και αναγράφονται αναλυτικές πληροφορίες. Παράλληλα, όσοι κάνουν αίτηση, θα πρέπει να στείλουν στην ΕΕΤΑΑ τον φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής μαζί με την εκτύπωση της «Αίτησης συμμετοχής – Δήλωσης», όπως αυτή έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά, μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier), σε έναν σφραγισμένο φάκελο.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αίτηση

Για να υπάρξει πρόσβαση στην εφαρμογή απαιτείται πιστοποίηση των στοιχείων της αιτούσας, μέσω του συστήματος TAXIS της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Αυτό σημαίνει ότι η αιτούσα θα πρέπει να γνωρίσει τους προσωπικούς κωδικούς της TAXISNET(Username, Password). Η διαπίστευση γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τους κωδικούς TAXISNET της αιτούσας και όχι με τους κωδικούς του συζύγου/συντρόφου σύμφωνου συμβίωσης ή άλλου προσώπου.

Η αιτούσα θα πρέπει να γνωρίζει τον προσωπικότης ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του συζύγου/συντρόφου(όπου απαιτείται) καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών, για τα οποία θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση. Αίτηση από άνδρα γίνεται δεκτή μόνο στις περιπτώσεις που είναι:α) χήρος ή β) κάτοχος δικαστικής απόφασης επιμέλειας/συμπαράστασης παιδιού ή Ατόμου με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Η αιτούσα αφού υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση, αποστέλλει στην ΕΕΤΑΑ, ταχυδρομικά ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier):α) την εκτύπωση της τελευταίας οριστικοποιημένης ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής(μέσω της λειτουργίας της εφαρμογής «Εκτύπωση αίτησης»), με πρωτότυπη υπογραφή και β) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής. Επίσης, απαιτείται Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) φορολογικού έτους 2018 (εισοδήματα από 1/1/2018έως 31/12/2018)

  • Οι έγγαμες και οι αιτούσες με σύμφωνο συμβίωσης, θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά τα εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογικού έτους 2018 και των δύο μερών.
  • Στην περίπτωση διακοπής έγγαμης συμβίωσης απαιτείται το Έντυπο μεταβολών ατομικών στοιχείων της ΔΟΥ (Μ1)
  • Θα γίνει διασταύρωση των ποσών που δηλώνετε στην αίτηση με τα στοιχεία που διατηρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τόσο για την αιτούσα όσο και για τον σύζυγο/σύντροφο με σύμφωνο συμβίωσης (ΜΣΣ).

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα – Τα κριτήρια επιλογής

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Όσον αφορά τα κριτήρια επιλογής αυτά είναι:

Η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα) Η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ) Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές. Η προκήρυξη με τα εισοδηματικά κριτήρια έχει εκδοθεί εδώ και μέρες ωστόσο, μπέρδεμα δημιουργεί σε πολλούς η φορολογική δήλωση που είναι υποχρεωτικό να δηλωθεί.

Αναλυτικότερα, το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπερνάει τις 36.000 και συγκεκριμένα:

  • τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως δύο (2) παιδιά,
  • τις 30.000€ για μητέρες που έχουν τρία (3) παιδιά,
  • τις 33.000€ για μητέρες που έχουν τέσσερα (4) παιδιά, και
  • τις 36.000€ για μητέρες που έχουν από πέντε (5) παιδιά και άνω

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στην προκήρυξη ο αριθμός των παιδιών που αναφέρονται στην παραπάνω παράγραφο και υπολογίζονται στο εισόδημα είναι τα παιδιά μέχρι και 24 ετών ή τα άτομα ΜΕΑ ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την ΕΕΤΑΑ στις 21 Ιουλίου. Παράλληλα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις,φέτος θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, σε αντίθεση με το 2018, όπου και είχαν δοθεί 141.000 voucher, με μία οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 270 εκατομμύρια ευρώ (ΕΣΠΑ 60 εκατ. ευρώ, εθνικοί πόροι 210 εκατ. ευρώ) για την περίοδο 2019 – 2020, από 234 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments