Ελλάδα

Διορισμοί δικαστικών αντιπροσώπων: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα από τον Άρειο Πάγο

Διορισμοί δικαστικών αντιπροσώπων: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα από τον Άρειο Πάγο
Διορισμοί δικαστικών αντιπροσώπων: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου.

Διορισμοί δικαστικών αντιπροσώπων: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση για το διορισμό των εφόρων και των δικαστικών αντιπροσώπων, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου, όπου και έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα της σημερινής κλήρωσης. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μπορούν να βρουν και να εκτυπώσουν τα απαραίτητα αρχεία διορισμού για Εφόρους, συλλόγους και υπηρεσίες ΕΔΩ.

Νωρίτερα ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε τα κόμματα, τους συνασπισμούς κομμάτων, τους βουλευτές, τους βουλευτές Επικρατείας και τους μεμονωμένους βουλευτές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Ρουπακιώτη, εν όψει των εθνικών βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, με την οποία ζητεί η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων να είναι ανάλογη “του κύρους και των ευθυνών του λειτουργήματός τους”, την ύπαρξη δύο γραμματέων, καθώς και διευθέτηση άλλων πρακτικών θεμάτων της εκλογικής διαδικασίας.

Ο κ. Βερβεσός, χαρακτηρίζει “αυτονόητο ότι η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων πρέπει να είναι -και στις επικείμενες εκλογές- ανάλογη του κύρους και των ευθυνών του λειτουργήματός τους και του κομβικού τους ρόλου κατά την εκλογική διαδικασία”. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, αναφέρει στην επιστολή του, ότι “περαιτέρω, κρίνεται αναγκαίο να εξασφαλιστεί η ύπαρξη δύο γραμματέων προς υποβοήθηση του έργου των δικαστικών αντιπροσώπων, ιδίως στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, λόγω του διαπιστωμένου πλέον φαινομένου ελλείψεων στις εφορευτικές επιτροπές”.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος χαρακτηρίζει αναγκαίο, “να διατηρηθούν όλες οι διευκολύνσεις για τις μετακινήσεις των δικαστικών αντιπροσώπων από και προς τα εκλογικά τμήματα, όπως και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές”.

Διορισμοί δικαστικών αντιπροσώπων: Δωρεάν μετακίνησή με πλοία – Εκπτώσεις σε αεροπορικά εισιτήρια – Ελεύθερη διέλευση από διόδια

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι έχουν εξασφαλιστεί όλες οι διευκολύνσεις για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, με δωρεάν μετακίνησή τους με τα πλοία της ακτοπλοϊας, με μεγάλες εκπτώσεις στα αεροπορικά εισιτήρια από την «Aegean» και την «Olympic Air», αλλά και με ελεύθερη διέλευση από τους σταθμούς διοδίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments