Ελλάδα

Φωτιά: Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας

Φωτιά: Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας
Φωτιά: Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς, σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ποιοι νομοί βρίσκονται στη ζώνη "4".

Φωτιά:Αρκετά υψηλός είναι ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς, σήμερα Τετάρτη, 26 Ιουνίου, σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της υπηρεσίας, στην κατηγορία 4, εκείνη του “Υψηλού Κινδύνου” εντάσσεται η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Κορινθία, η Αργολίδα, η Λακωνία αλλά και τα Κύθηρα.

Για τον λόγο αυτόν, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους κατοίκους των προαναφερθέντων περιοχών να προσέξουν αρκετά στις υπαίθριες δραστηριότητές τους, ώστε να προληφθούν καταστάσεις οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στη δημιουργία πύρινων μετώπων. Η υπηρεσία συνιστά στους πολίτες να προσέχουν ιδιαίτερα και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ, έχει ενημερώσει τις Περιφέρειες, τους Δήμους αλλά και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Στόχος είναι η εξασφάλιση ετοιμότητας προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν φαινόμενα εμφάνισης πυρκαγιάς. Τέλος, η ΓΓΠΠ τονίζει ότι σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς (Τετάρτη 26/6/19)

Σε επιφυλακή για φωτιά ο Δήμος Αθηναίων την Τρίτη

Ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων τέθηκε σε επιφυλακή κατά τη διάρκεια της Τρίτης, καθώς παρουσιάστηκε υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους, οδήγησε τον Δήμο στο να συντονίσει τις ενέργειες πρόληψης, με περιπολίες και απαγόρευση κυκλοφορίας στον Λυκαβηττό, κάτι που έχει αποφασιστεί το τελευταίο διήμερο.

Επιπλέον έγιναν συνεχείς περιπολίες, ενώ βγήκαν αρκετά υδροφόρα οχήματα στον Εθνικό Κήπο, στο Άλσος Παγκρατίου, στο Πάρκο Ιλισίων, καθώς και στους λόφους Φιλοπάππου, Στρέφη και Λαμπράκη, όπως και στις Παιδικές Κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments