Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Καταγγελία σε Άρειο Πάγο και ΕΣΡ για την ΕΡΤ λόγω τηλεοπτικών (pics)

Ολυμπιακός: Καταγγελία σε Άρειο Πάγο και ΕΣΡ για την ΕΡΤ λόγω τηλεοπτικών (pics)
Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες προχώρησαν σε καταγγελία στον Άρειο Πάγο και το ΕΣΡ κατά της ΕΡΤ λόγω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ολυμπιακός: Ο σύλλογος του Πειραιά δεν έμεινε μόνο στις επιστολές που απέστειλε στην ΕΡΤ, αλλά προχώρησε σε καταγγελία στον Άρειο Πάγο και το ΕΣΡ κατά της δημόσιας τηλεόρασης, ζητώντας να γίνει έρευνα και έλεγχος για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

«Οι εν λόγω συζητήσεις φέρεται να γίνονται όχι με όρους πλήρους αδιαφάνειας, αλλά περαιτέρω καταλύοντας και κάθε έννοια χρηστής διοίκησης και ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς φέρεται να προσφέρεται τίμημα που υπερβαίνει κατά πολύ της ελεύθερης αγοράς», αναφέρει η καταγγελία που φέρει την υπογραφή του εκ των Αντιπροέδρων της ΠΑΕ, αλλά και Διευθύνοντα Συμβούλου, Τάκη Αγραφιώτη.

Οι Πειραιώτες ζητούν να γίνει έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι κανόνες του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Ολυμπιακός: Η καταγγελία στο ΕΣΡ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσέφυγε στον Άρειο Πάγο και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ζητώντας να προχωρήσουν σε έρευνα και έλεγχο για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός ενημέρωσε το ΕΣΡ με επιστολή του στην οποία έχουν κοινοποιηθεί επίσης οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πολιτισμού Κωνσταντίνος Στρατής, ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες και τακτικές της ΕΡΤ είναι ελέγξιμες και αμφιβόλου νομιμότητας!

Ο Ολυμπιακός θυμίζει παράλληλα την οικονομική κατάσταση λιτότητας που επικρατεί στην Ελλάδα, τον δημόσιο χαρακτήρα και του σκοπού που επιτελεί η ΕΡΤ, τη δημιουργία συνθηκών που επηρεάζουν κατά τρόπο μη θεμιτό τον ελεύθερο ανταγωνισμό, τη νομοθεσία της ΕΕ περί παράνομων κρατικών ενισχύσεων, το γεγονός ότι τα προσφερόμενα οικονομικά ανταλλάγματα προέρχονται από τα εισπραττόμενα έσοδα του ανταποδοτικού τέλους ή άλλων πόρων του Ελληνικού Δημοσίου προς όφελος της ΕΡΤ, της γενικής αρχής και ανάγκης περιστολής των δημοσίων δαπανών, και κυρίως το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα προκαλεί το κοινό αίσθημα δικαίου και επιβαρύνει υπέρμετρα τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ χωρίς να επιφέρει αντίστοιχη ανταποδοτικότητα.

Για τους παραπάνω λόγους ο Ολυμπιακός ζήτησε άμεσα από το ΕΣΡ να ελέγξει κατά πόσο η ΕΡΤ, με τις ενέργειές της, εκπληρώνει, ως οφείλει, τις υποχρεώσεις δημόσιας υπηρεσίας που της έχουν ανατεθεί, καθώς και εάν τηρούνται οι κανόνες του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση!

Παράλληλα οι Ερυθρόλευκοι, ζητούν να ελέγξει το ΕΣΡ εάν έχει υποβληθεί η προβλεπόμενη με βάση το άρθρο 10, παρ. 3 του Ν. 4173/2013, έκθεση για τη διαφάνεια στη χρήση του ανταποδοτικού τέλους, και εάν η έκθεση αυτή τηρεί τους κανόνες της κείμενης ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, καθώς και να τους γνωστοποιήσει αντίγραφο της έκθεσης αυτής.

Ολυμπιακός: Καταγγελία και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Εκτός από το ΕΣΡ όμως, ο Ολυμπιακός καταγγέλλει την ΕΡΤ και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα η αναφορά – καταγγελία των Ερυθρόλευκων σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η ΕΡΤ συζητά με ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους με αντίτιμο που υπερβαίνει κατά πολύ τα πλαίσια της αγοράς και «που καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολο εάν μέσω των κυοφορούμενων συμφωνιών καλύπτεται ο καταστατικός σκοπός της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και εξυπηρετείται το Δημόσιο Συμφέρον».

Επιπλέον καταγγέλλεται το γεγονός ότι για την περσινή συμφωνία της ΕΡΤ με τις «άστεγες» ΠΑΕ ουδέποτε «δημοσιοποιήθηκε ποιο ήταν το ύψος του κονδυλίου που καταβλήθηκε την περασμένη σαιζόν σε αυτές τις επτά (7) ομάδες, ηώς προέκυψε το ποσόν αυτό, ποιο ήταν το συνολικό κόστος παραγωγής των αγώνων και εάν αυτή έγινε από την ΕΡΤ – ή εάν δεν έγινε από την Ε.Ρ.Τ. γιατί συνέβη αυτό».

Ο Ολυμπιακός στην καταγγελία του ζητάει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ερευνήσει πώς είναι δυνατόν να κινείται η ΕΡΤ στην αγορά χωρίς να ακολουθεί τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον κανονισμό προμηθειών που διέπει τη λειτουργία της. Παράλληλα υπάρχουν στην καταγγελία όλες οι ενδείξεις που «μιλούν» για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, νόθευσης των κανόνων του ελεύθερου ανταγωνισμού και φυσικά της ξεδιάντροπης «συναλλαγής» σε μια εποχή όπου έχουν προκηρυχθεί εθνικές εκλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments