Ελλάδα

Yeni Safak: Έτσι θα χτυπήσουμε την Ελλάδα – Πύραυλοι μέχρι την Αθήνα

Yeni Safak: Έτσι θα χτυπήσουμε την Ελλάδα – Πύραυλοι μέχρι την Αθήνα
Yeni Safak: Η γνωστή Τουρκική εφημερίδα δημοσίευσε ένα προκλητικό άρθρο για το πως η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Ελλάδα.

Yeni Safak: Τον τελευταίο καιρό το κλίμα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα είναι τεταμένο. Η γειτονική χώρα προκαλεί με κάθε ευκαιρία. Αυτή τη φορά οι εμπρηστικές δηλώσεις δεν ήρθαν από επίσημα χείλη, αλλά από την γνωστή εφημερίδα της Τουρκίας. Σε κείμενο που δημοσιεύθηκε δίνει λεπτομέρειες για το πως η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Ελλάδα. Μάλιστα υπάρχουν σημεία που γίνεται αναφορά σε πυραύλους που μπορούν να φύγουν από την Σμύρνη και να φτάσουν μέχρι την Αθήνα.

Η τουρκική εφημερίδα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι «ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας», περιγράφει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Άγκυρας σε περίπτωση που δεχθεί χτύπημα από την Ελλάδα ή πληγούν τα τουρκικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο στρατιωτικός αναλυτής, Τουράν Ογκούζ, αναφέρει ότι η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να επιτεθεί από την Σμύρνη με στόχο τα νησιά του Αιγαίου και στην Αθήνα με τους πυραύλους SOM and BORA που έχει στην κατοχή της.

Προκλήσεις δίχως τέλος από την Τουρκία

“Πρώτα απ’ όλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βλήματα πυροβολικού και πυραύλους με βεληνεκές 120 χιλιομέτρων από τα σύνορά μας. Όλες οι βάσεις τους στα νησιά και τα αεροδρόμιά τους είναι στο βεληνεκές των πιο απλών πυραύλων και βλημάτων που διαθέτουμε”, ήταν η αρχική του τοποθέτηση και στη συνέχεια αναφέρει ότι με την χρήση βαλλιστικών πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς μπορούν να χτυπήσουν όποιο στόχο θέλουν στην Ελλάδα.

Επίσης υποστηρίζει πως η Τουρκία μπορεί να επιτεθεί στη χώρα μας χωρίς καν να μπει στον εναέριο χώρο μας. ο με την εκτόξευση πυραύλων από τα μαχητικά τους με βεληνεκές πάνω από 280 χιλιόμετρα. “Με λίγα λόγια μπορούμε να χτυπήσουμε ακόμα και την πρωτεύουσα της Ελλάδας την Αθήνα“. Σε άλλο σημείο του, το άρθρο υποστηρίζει ότι η χώρα μας δεν μπορεί να πάει σε πόλεμο και υποστηρίζει ότι όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν για να κερδίσει τις εντυπώσεις.

“Καθιέρωσαν (οι Έλληνες) συνεργασία με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιταλία μέσω των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία ούτε η Αίγυπτος, ούτε το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Τουρκία προτιμούν να ξεκινήσουν άμεσο πόλεμο”, δηλώνει ο Ογκούζ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments