Διεθνή

Γαλλία: Συγκρούσεις ανάμεσα σε ακτιβιστές και αστυνομικούς στο Παρίσι (vid)

Γαλλία: Συγκρούσεις ανάμεσα σε ακτιβιστές και αστυνομικούς στο Παρίσι (vid)
Γαλλία: Επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε ακτιβιστές υπέρ του κλίματος και δυνάμεις της αστυνομίας στο Παρίσι.

Γαλλία: Τη στιγμή που ο υδράργυρος στη Γαλλία έχει φτάσει τους 45 βαθμούς, τιμές δηλαδή που δεν έχουν καταγραφεί ποτέ στην γαλλική επικράτεια, αν εξαιρέσει κανείς τα υπερπόντια εδάφη, στο Παρίσι αρκετοί ακτιβιστές υπέρ του κλίματος συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες χρησιμοποίησαν τις ασπίδες τους και σπρέι πιπεριού για να τους απωθήσουν. Οι διαδηλωτές της οργάνωσης Extinction Rebellion, ενός κινήματος πολιτικής ανυπακοής που γεννήθηκε στη Βρετανία, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την υπερθέρμανση του πλανήτη, απέκλεισαν την κυκλοφορία στη γέφυρα Πον ντε Σιλί, στην καρδιά του Παρισιού.

«Προσπαθούμε να κάνουμε τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι τα οικολογικά προβλήματα αποτελούν σύμπτωμα του συστήματος» εξήγησε η Σοφιά Καρπενκό, μια Γαλλίδα νευροεπιστήμονας και εκπρόσωπος τύπου της Extinction Rebellion. Ένας αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο έκανε λόγο για περίπου 90 διαδηλωτές, που έλαβαν μέρος στην κινητοποίηση, ενώ οι διαδηλωτές αναφέρουν πως εκεί βρέθηκαν περισσότερα από 200 άτομα. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές, με τους ανθρώπους να αφήνονται κατόπιν ελεύθεροι, ενώ δεν υπάρχει κάποια αναφορά για την ύπαρξη τραυματιών στο σημείο.

Η Extinction Rebellion κατά το παρελθόν έχει πραγματοποιήσει σειρά κινητοποιήσεων στο Λονδίνο. Μεταξύ άλλων, τα μέλη της οργάνωσης έχουν κλείσει δρόμους και έχουν εμποδίσει μεταξύ άλλων κλείνοντας δρόμους και εμποδίζοντας σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια εδώ και εδώ.

Δείτε και φωτογραφίες από τις συγκρούσεις:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments