Αθλητισμός

Κολομβία – Χιλή 0-0 (4-5 πεν.)

Κολομβία – Χιλή 0-0 (4-5 πεν.)
Κολομβία - Χιλή: Η Χιλή είδε δυο γκολ της να ακυρώνονται στο VAR, αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Copa America επικρατώντας επί της Κολομβίας με 5-4 στα πέναλτι.

Κολομβία – Χιλή: Η Χιλή είναι μια ομάδα που έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Έχει κατακτήσει δυο φορές το Copa America και έχει σταθερή παρουσία στα τελικά των μεγάλων διοργανώσεων. Ωστόσο όταν παίρνει μεγάλες προκρίσεις συνηθίζει να το κάνει με μεγάλο άγχος. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στο παιχνίδι κόντρα στην Κολομβία για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Λατινικής Αμερικής. Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς οι δυο ομάδες έδωσαν περισσότερο βάρος στο πως θα καταφέρει να περιορίσει η μια την άλλη.

Στην πρώτη καλή στιγμή στο ματς η Χιλή κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Οσπίνα δεν ήταν σταθερός και ο Αράνγκις το εκμεταλλεύτηκε δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Ωστόσο η χαρά κράτησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα καθώς ο διαιτητής ενημερώθηκε από το VAR ότι στην αρχή της φάσης ο Αλέξις Σάντσες βρέθηκε σε θέση οφ σάιντ. Το γκολ ακυρώθηκε και το παιχνίδι συνεχίστηκε με το σκορ στο 0-0.

Κολομβία – Χιλή: Ξανά VAR

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και η επόμενη αξιοσημείωτη φάση ήταν και πάλι γκολ για την Χιλή. Ο Αρτούρο Βιδάλ σκόραρε, αλλά και πάλι το VAR πήρε τη μπουκιά μέσα από το στόμα των παικτών. Ο διαιτητής της αναμέτρησης εξέτασε τη φάση και πήρε την απόφαση να ακυρώσει και αυτό το γκολ καθώς έκρινε πως στην αρχή ο Μαριπάν είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του για να κατεβάσει τη μπάλα. Τα 90 λεπτά συμπληρώθηκαν και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Ούτε στον έξτρα χρόνο σημειώθηκε κάποιο τέρμα και έτσι οι δυο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στην διαδικασία των πέναλτι.

Μια σειρά από αρκετά καλά πέναλτι υπήρξε στη διαδικασία που ακολούθησε. Μοναδικό εκ των πρώτων 8 εύστοχων σουτ, που κόντεψε να πιαστεί από τον τερματοφύλακα, ήταν του Κουαδράδο. Λίγο αργότερα, όμως, ο συμπαίκτης του, Τεσίγιο, θα έστελνε την μπάλα άουτ και ο Σάντσες θα τον τιμωρούσε, στέλνοντας την Χιλή στα ημιτελικά.

Δείτε τις φάσεις που ξεχώρισαν από το παιχνίδι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments