Lifestyle

Μυρτώ Αλικάκη: “Στα 47 μου νιώθω καλύτερα απ’ ότι όταν ήμουν 25” (vid)

Μυρτώ Αλικάκη: “Στα 47 μου νιώθω καλύτερα απ’ ότι όταν ήμουν 25” (vid)
Μυρτώ Αλικάκη: Η γνωστή ηθοποιός τόνισε ότι τα βρίσκει πολύ καλύτερα με τον εαυτό της τώρα, σε σχέση με το παρελθόν.

Μυρτώ Αλικάκη: Η δημοφιλής ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό People. Αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια, τη θεώρηση που έχει πλέον για τη ζωή, βαδίζοντας στα 47 της χρόνια, την πορεία της στο θέατρο αλλά και τη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

“Σήμερα, στα 47 μου, νιώθω καλύτερα απ΄ όταν ήμουν 25. Το πρώτο πράγμα που με φέρνει κοντά στην ευτυχία είναι η ψυχική ηρεμία και είναι πιο σημαντικό από την εξωτερική εμφάνιση και τα νιάτα. Έχω πολλά χρόνια τώρα, που τα έχω βρει καλά με τον εαυτό μου. Νιώθω ακόμη, νέα και γεμάτη ενέργεια. Η ιδέα του να γεράσω με απωθεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός και συμπλήρωσε.

Όχι γιατί φτάνεις ένα βήμα πιο κοντά στον θάνατο -έχω συμβιβαστεί μαζί του- αλλά για την αίσθηση του να μην μπορείς να κάνεις αυτά που λαχταρά η ψυχή σου, να σε καταβάλλει η κούραση, να μην έχεις ευλυγισία, να μην χτυπά συχνά το τηλέφωνο για δουλειά.

Βέβαια, φαντάζομαι ότι η Φύση προνοεί για τα πάντα και μάλλον τώρα συζητάμε με άνεση για όλα αυτά γιατί νιώθω ακόμη νέα κι δεν εννοώ με την έννοια της παιδούλας, φυσικά. Για το αύριο κάνω συγκεκριμένα όνειρα: να είναι τα παιδιά μου καλά, να έχω δει εγγόνια και να μεγαλώνω όμορφα χωρίς κακές αρρώστιες που ταλαιπωρούν τους δικούς σου ανθρώπους και εσένα. Φρικάρω με αυτά…

Έχω ένα διαρκές αίσθημα ότι η ζωή είναι υπέροχη και δεν θέλω να την χάνω. Πολύ δύσκολα θα πω “σήμερα θα μείνω σπίτι, με την κουβερτούλα μου μπροστά από την τηλεόραση, και θα κοιμηθώ από τις δέκα”. Θα πάθω κατάθλιψη, σίγουρα. Θέλω να βγαίνω, με παρέα ή μόνη (σ.σ έχει χωρίσει με τον Πέτρο Λαγούτη). Μου αρέσει για παράδειγμα, να πίνω μόνη καφέ διαβάζοντας ή να πηγαίνω μόνη στο σινεμά και στο θέατρο.

Έχω εξοικειωθεί με τα αδιάκριτα βλέμματα, τόσο πολύ που σχεδόν δεν τα αντιλαμβάνομαι. Επίσης, φροντίζω να βγαίνω σε στέκια που νιώθω ασφαλής. Σε κάθε περιοχή της Αθήνας έχω ένα μαγαζί – καβάντζα. Σε ένα τέτοιο είμαστε και τώρα.

Όσο για τη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, η Μυρτώ Αλικάκη ανέφερε τα εξής:

«Πρώτη φορά βρίσκομαι φέτος, με τον Πέτρο Φιλιππίδη και θα ΄λεγα πως η συνεργασία μας είναι μάθημα για ‘μένα. Η ικανότητά του να αυτοσχεδιάζει και η αχαλίνωτη φαντασία του επί σκηνής είναι δύο μόνο από τους λόγους που χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί του.

Θα ξεκινήσουμε από το Κατράκειο Θέατρο στις 3 Ιουλίου με το υστερικά αστείο έργο του Μολιέρου, τον “Κατά Φαντασίαν Ασθενή” και θα το πάμε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με έναν θίασο – διαμάντι, μια εξαίσια μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και τα εντυπωσιακά κουστούμια του Γιάννη Μετζικώφ. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη. Μόνο μια φορά ακόμη, έχω πάει περιοδεία στη ζωή μου αλλά το γουστάρω.

Δεν θα το έκανα αν ένιωθα πως δεν αξίζει τον κόπο. Τον Χειμώνα θα βρίσκομαι πάλι με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τρελή ομαδάρα, στο θέατρο Μουσούρη με τους “Ψύλλους στ΄ αυτιά”, του Φεϊντό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments