Πολιτισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Το πείραμα που ξεπέρασε σε δημοφιλία το επίσημο λογότυπο (pics)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Το πείραμα που ξεπέρασε σε δημοφιλία το επίσημο λογότυπο (pics)
Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τι συμβαίνει όταν ένας απλός χρήστης του διαδικτύου αποφασίζει να περάσει την ώρα του σχεδιάζοντας το λογότυπο των Αγώνων του Τόκιο; Ο σχεδιαστής του, Ντάρεν Νιούμαν, δεν περίμενε τέτοιο hype.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Το Τόκιο κινείται ήδη στους ρυθμούς της μεγαλύτερης αθλητικής και πολιτιστικής συνάντησης. Οι Γιαπωνέζοι έχουν φροντίσει σχεδόν κάθε λεπτομέρεια που αφορά τη διοργάνωση του επόμενου καλοκαιριού, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά τα πρότζεκτ των κατασκευών και των χώρων που θα φιλοξενήσουν εκατοντάδες χιλιάδες αθλητές αλλά και εκατομμύρια τουρίστες.

Εδώ και χρόνια, συγκεκριμένα από το 2016, έχει διευθετηθεί και το θέμα των λογοτύπων που θα εκφράζουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Χιλιάδες καλλιτέχνες και γραφίστες έστειλαν τις ιδέες τους κατά τη διάρκεια του 2015, ωστόσο τα σχέδια του Κενζίρο Σάνο, κέρδισαν στο νήμα εκατοντάδες άλλες δημιουργίες. Όλα έβαιναν… καλώς, μέχρι να εμφανιστεί η ιδέα του γραφίστα, Ντάρεν Νιούμαν. Σε μια στιγμή δημιουργικού οίστρου, ο Νιούμαν δημιούργησε τη δική του άποψη σχετικά με το πως θα έπρεπε να είναι το logo των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Και μέσα σε λίγες ημέρες έγινε… χαμός!

Ο Ντάρεν Νιούμαν πόσταρε τη δημιουργία του στα social media που διαχειρίζεται και πολύ γρήγορα, το σχέδιό του έγινε αποδεκτό από αρκετούς χρήστες του Instagram, φτάνοντας μέχρι και στο δημοφιλές Reddit για σχολιασμό. Δίχως να επιδιώκει το παραμικρό, ο γραφίστας είδε το logo του να γίνεται viral, αποσπώντας δεκάδες χιλιάδες θετικά σχόλια:

“Απλά αποφάσισα να το ποστάρω στο Instagram και περίμενα να χαθεί στον ωκεανό των υπόλοιπων δημοσιεύσεων. Όμως, έλα που έγινε το αντίθετο και η αλήθεια είναι ότι έπαθα ένα μικρό σοκ. Υπάρχουν αρκετές θετικές αναφορές για το σχέδιό μου, κάτι που μου δίνει αρκετή χαρά. Λίγο αργότερα έμαθα ότι το σχέδιο είχε μπει και στο Reddit, ενώ είδα αρκετούς να το κοινοποιούν”.

Τα θετικά σχόλια για το σχέδιο του Νιούμαν (καθώς υπάρχουν και ορισμένα αρνητικά, ως είθισται) αναφέρουν ότι η προσέγγισή του ταιριάζει περισσότερο στο στυλ της Ιαπωνίας, έχοντας παράλληλα και τη νεωτεριστική “πινελιά” που χρειάζεται για τη διοργάνωση που φιλοξενείται στη νέα δεκαετία των ’20. Φυσικά, ο ίδιος προτρέπει να μην λησμονούμε την ιδέα του Κενζίρο Σάνο, ο οποίος φιλοτέχνησε το επίσημο logo, αλλά άντε να πειστούν εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου, που συγκρίνουν τα δύο λογότυπα και βγάζουν ξεκάθαρο νικητή τον Νιούμαν.

Εσείς τι θα διαλέγατε ως ωραιότερη δημιουργία; Το επίσημο λογότυπο, ή το σχέδιο του Νιούμαν;

Τα επίσημα λογότυπα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020 (Κενζίρο Σάνο)

Η ιδέα του Νιούμαν

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments