Ελλάδα

1 Ιουλίου: Τι γιορτάζουμε σήμερα

1 Ιουλίου: Τι γιορτάζουμε σήμερα
1 Ιουλίου: Την μνήμη των Αγίων Ανάργυρων Κοσμά και Δαμιανού τιμά η Εκκλησία σήμερα, 1 Ιουλίου.

1 Ιουλίου: Η εκκλησία μας τιμά σήμερα, 1 Ιουλίου την μνήμη των Αγίων Ανάργυρων Κοσμά και Δαμιανού. Τα δίδυμα αδέρφια Κοσμάς και Δαμιανός, οι οποίοι έζησαν την εποχή που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Καρίνος, ήταν γιατροί και κτηνίατροι στο επάγγελμα και παρείχαν ιάσεις σε όλους όσους είχαν ανάγκη. Για αντάλλαγμα όμως δεν ήθελαν χρήματα, το μόνο που ζητούσαν από όσους θεράπευαν ήταν να πιστέψουν στον Χριστό. Ωστόσο, κάποιοι καλοθελητές διέβαλαν τους αγίους στον Αυτοκράτορα, λέγοντας του πως οι θεραπείες και τα θαύματα που επιτελούσαν τα έκαναν με μαγικές τέχνες. Τότε οι Άγιοι Ανάργυροι επειδή δεν ήθελαν να πάνε άλλους αντί αυτών στον αυτοκράτορα, προσήλθαν μόνοι τους ενώπιον. Ο Καρίνος προσπάθησε να τους μεταπείσει να αρνηθούν τον Χριστό.

Εκείνοι, όμως, όχι δεν αρνήθηκαν την πίστη τους στον Χριστό, αλλά κατάφεραν να μεταπείσουν και να αλλάξουν και τον ίδιο τον Αυτοκράτορα, ο οποίος δέχτηκε τις θεραπευτικές τους ιάσεις. Συγκεκριμένα, όταν ο Καρίνος ανέκρινε τους Αγίους και τους απειλούσε με βασανιστήρια, μετατοπίστηκε η θέση του προσώπου του και στράφηκε προς την ράχη του. Αμέσως τότε οι Άγιοι την θεράπευσαν με την προσευχή τους στον Χριστό. Εξαιτίας αυτού του θαύματος, πίστεψαν στον Χριστό όσοι βρίσκονταν εκείνη την στιγμή μπροστά στο συμβάν. Μάλιστα, ο ίδιος ο ίδιος ο Αυτοκράτορας τους έστειλε πίσω στους συγγενείς τους με μεγάλες τιμές.

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως, οι Άγιοι φθονήθηκαν από τον ίδιο τους τον δάσκαλο. Τον άνθρωπο δηλαδή που τους είχε μάθει την ιατρική επιστήμη και οποίος ζήλεψε τη μεγάλη δόξα και φήμη που είχαν αποκτήσει. Γι’ αυτό το λόγο τους ανέβασε σε κάποιο βουνό για να μαζέψουν δήθεν κάποια βότανα και εκεί τους επιτέθηκε με πέτρες και τους θανάτωσε.

1 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Κυριακή 1 Ιουλίου γιορτάζουν οι: Ανάργυρος, Ανάργυρη, Αναργυρούλα, που ξαναγιορτάζει στις 28 Ιουνίου (Εύρεση Τιμίων Λειψάνων Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου) και στις 1 Νοεμβρίου (Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων), Δαμιανός, Δαμιανή, Κοσμάς, που ξαναγιορτάζουν και στις 1 Νοεμβρίου (Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων), Μαυρίκιος (Μωρίς), Μαυρικία (Μαυρίκα), που γιορτάζουν και στις 27 Δεκεμβρίου (Αγίου Μαυρικίου μάρτυρος).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments