Ελλάδα

Βασίλης Κικίλιας: “Είχα φτιάξει το τερέν στο γηπεδάκι όπου ο Γιάννης έκανε τα πρώτα του μπασίματα”

Βασίλης Κικίλιας: “Είχα φτιάξει το τερέν στο γηπεδάκι όπου ο Γιάννης έκανε τα πρώτα του μπασίματα”
Βασίλης Κικίλιας: Ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία αποκάλυψε τις ενέργειες που είχε κάνει στο γηπεδάκι που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο "έσκασε" για πρώτη φορά την πορτοκαλί μπάλα.

Βασίλης Κικίλιας: Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον “Φιλελεύθερο”, παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Άμυνας του κόμματος. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας ανέφερε και μια άγνωστη στο ευρύ κοινό, ιστορία με τον MVP του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο νυν πολιτικός και άλλοτε παίκτης του μπάσκετ, αναφέρθηκε στο μεγάλο κατόρθωμα του Γιάννη, δηλώνοντας περήφανος για το γεγονός πως κάποτε είχε συμβάλλει έμμεσα, ώστε ο 24χρονος φόργουορντ να αγαπήσει το μπάσκετ. Συγκεκριμένα, είπε τα εξής για τον Greek Freak:

«Ένα νέο παιδί από τα Σεπόλια έχει φτάσει στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ, αγωνιστής της ζωής, όπως και ο πατέρας, η μητέρα του και τα αδέρφια του. Αποτελεί παράδειγμα για όλα τα παιδιά σε όλον τον κόσμο και ειδικά στην Ελλάδα, ότι δεν υπάρχει οροφή στο όνειρο και στις φιλοδοξίες ενός νέου που θέλει να προσπαθήσει, που βάζει πολλή σκληρή δουλειά δίπλα στο ταλέντο του.

Είμαι πολύ υπερήφανος που ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με προσωπικές του ενέργειες, όπως και του Ευριπίδη Στυλιανίδη, μπόρεσε να δώσει την ελληνική υπηκοότητα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αυτός να ταξιδέψει στην Αμερική και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Είμαι, επίσης, και πολύ συγκινημένος γιατί ως πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων είχα φτιάξει το τερέν στο γηπεδάκι μπάσκετ του Τρίτωνα, εκεί που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε τα πρώτα του «μπασίματα», ώστε να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές».

Κικίλιας: “Κρίσιμες και καθοριστικές οι εκλογές”

Ο Βασίλης Κικίλιας χαρακτήρισε τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ως τις πιο κρίσιμες και καθοριστικές των τελευταίων ετών. Στη συνέντευξή του, τόνισε ότι ρέπει να μειωθεί -πάση θυσία- η φορολογία, να ξαναφτιαχτεί η μεσαία τάξη της χώρας και να αρχίσει η ανάταξη της οικονομίας και να έρθουν επενδύσεις που θα μεγαλώσουν το ΑΕΠ και θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Όσο για το θέμα της δημόσιας τάξης, σε περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι Αθηναίοι θα δουν: “Μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, που καταργήθηκαν ή απαξιώθηκαν, να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης. Μικτές ομάδες όλων των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ σε καθημερινές περιπολίες. Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, που αποφυλάκισε περισσότερους από 2.500 καταδικασθέντες για κακουργήματα, όπως και τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Αλλαγή του νόμου για το άσυλο στα πανεπιστήμια, ώστε να μην αποτελεί άσυλο των κάθε λογής εγκληματιών και παρανόμων. Το δικαίωμα στην ασφάλεια είναι κοινωνικό αίτημα, δεν έχει αριστερό, κεντρώο ή δεξιό πρόσημο”.

Για το δημογραφικό πρόβλημα, τόνισε τα εξής: “Η ΝΔ έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, όπως το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες. Δεσμευόμαστε σε μέτρα αποκατάστασης, ώστε οι γυναίκες να απολαμβάνουν πλήρως τη ζωή και τη μητρότητά τους. Οι εργαζόμενες μητέρες θα επιλέγουν οι ίδιες τον χρόνο κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας. Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, ενώ παράλληλα επεκτείνουμε το ωράριο των παιδικών σταθμών, με ποιοτικό πρόγραμμα και τις κατάλληλες υποδομές, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments