Διεθνή

Κύπρος: Εντοπίστηκαν συντρίμμια με ρωσικές επιγραφές στα Κατεχόμενα (vid)

Κύπρος: Εντοπίστηκαν συντρίμμια με ρωσικές επιγραφές στα Κατεχόμενα (vid)
Κύπρος: Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα στα Κατεχόμενα. Έχουν εντοπιστεί συντρίμμια τα οποία φέρουν ρωσικές επιγραφές.

Κύπρος: Αναστάτωση έχει προκληθεί από τα ξημερώματα της Δευτέρας στα Κατεχόμενα. Αιτία, οι ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στη Βόρεια Κύπρο, με τις εκτιμήσεις των ειδικών να κάνουν λόγο για συντριβή πυραύλου ή και drone. Ωστόσο, όσο οι ώρες περνούν, τα δεδομένα γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρα. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ στα Κατεχόμενα, έχουν εντοπιστεί συντρίμμια σε διαφορετική περιοχή, που φέρουν μάλιστα ρωσικές επιγραφές. Το γεγονός αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα συντρίμμια ανήκουν σε ρωσικά αντιαεροπορικά βλήματα. Στο νησί έχει σημάνει “συναγερμός”, με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου να έχει δώσει εντολή για επαγρύπνυση των δυνάμεων, εκτός της Εθνικής Φρουράς.

Η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «yeniduzen» αναφέρει στο νέο δημοσίευμά της, ότι κομμάτια που ίσως να ανήκουν στο ιπτάμενο αντικείμενο βρέθηκαν και σε άλλη περιοχή και συγκεκριμένα στον Κορνόκηπο με τις επιγραφές να είναι στα ρωσικά. Πάντως, οι φωτογραφίες που παραθέτουν στο δημοσίευμα δεν ανήκουν από επίσημο φορέα, αλλά από φωτογραφίες ενός χρήστη στα social media.

Η δήλωση του ΥΠ.ΕΞ του ψευδοκράτους

Ο Κουντρέτ Οζερσάι, Υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους, ανέφερε σε δηλώσεις του πως «οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι ο ρωσικής κατασκευής πύραυλος, τμήμα συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας που ενεργοποιήθηκε την περασμένη νύκτα εν όψει αεροπορικού πλήγματος κατά της Συρίας, ολοκλήρωσε την τροχιά του και έπεσε στην χώρα μας αφού έχασε τον στόχο του».

Στα ΜΜΕ του «ψευδοκράτους» κυκλοφόρησαν επίσης φωτογραφίες που δείχνουν μεταλλικά συντρίμμια, τα οποία, όπως αναφέρεται, έχουν διασκορπιστεί σε μια περιοχή έκτασης τουλάχιστον 200-300 μέτρων. Οι εξετάσεις που θα γίνουν σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το σκηνικό γύρω από τον ακριβή τύπο αλλά και προέλευση του αντικειμένου.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, συνέδεσε το συμβάν με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην εμπόλεμη Συρία. Αξιωματούχοι εξετάζουν τα συντρίμμια στον τόπο της συντριβής, στην περιοχή που αποκαλείται από τις αρχές στα κατεχόμενα Τασκένδη — σ.σ. η κυπριακή εφημερίδα Πολίτης ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι το συμβάν σημειώθηκε στον Πενταδάχτυλο, στην περιοχή Βουνό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments