Πολιτική

Δημοσκόπηση – Εκλογές 2019: Προσεγγίζει την αυτοδυναμία η ΝΔ – Εδραιώνεται το ΚΙΝΑΛ

Δημοσκόπηση – Εκλογές 2019: Προσεγγίζει την αυτοδυναμία η ΝΔ – Εδραιώνεται το ΚΙΝΑΛ
Δημοσκόπηση - Εκλογές 2019: Η νέα έρευνα της RASS δείχνει ότι η "ψαλίδα" μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει το διψήφιο επίπεδο. Εδραιώνεται στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ, "παλεύει" για την είσοδο στη Βουλή το κόμμα του Βαρουφάκη.

Δημοσκόπηση – Εκλογές 2019: Οι Έλληνες θα προσέλθουν ξανά στις κάλπες σε λιγότερο από μία εβδομάδα, με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων να συνεχίζουν την παρουσίαση των “σφυγμομετρήσεών” τους, για τη “μάχη” της 7ης Ιουλίου. Η τελευταία δημοσκόπηση ήρθε από τη RASS για λογαριασμό του in.gr και παρουσιάζει στοιχεία τα οποία εν πολλοίς έχουν φανεί και σε άλλες μετρήσεις, όσον αφορά την πρωτιά και τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 35.4%, έναντι 26.2% του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια διαφορά της τάξεως των 9.2 μονάδων, η οποία ουσιαστικά δίνει στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη μεγάλο “αέρα” και φανερώνει ότι βρίσκεται κοντά στην αυτοδυναμία, βάσει των μετρήσεων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εικόνα κάτω από τα δύο πρώτα κόμματα. Για παράδειγμα, τα ευρήματα της RASS τοποθετούν το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση, με ποσοστό 8.7%, με το κόμμα της Φώφης Γεννηματά να εδραιώνεται ως η τρίτη πιο δημοφιλής επιλογή των ψηφοφόρων.

Έπειτα, ακολουθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος με 6.1% και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3.4%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RASS, “μάχη” θα δοθεί από τη Χρυσή Αυγή και το ΜεΡΑ 25, με τους πρώτους να προσπαθούν να κρατηθούν εντός του ορίου (3.2% στην πρόθεση ψήφου) και τους δεύτερους να προσπαθούν να το υπερβούν (στο 2.8% δίνει το κόμμα του Βαρουφάκη η RASS). Αντίθετα, η έρευνα τοποθετεί την Ένωση Κεντρώων στο 1.3% και εκτός της επόμενης βουλής.

  • ΝΔ 35.4%
  • ΣΥΡΙΖΑ 26.2%
  • ΚΚΕ 6.1%
  • ΕΛ. ΛΥΣΗ 3.4%
  • ΧΑ 3.2%
  • ΜεΡΑ25 2.8%

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες επέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη (49.1%). Αντίθετα, ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε το 35.2%, ενώ το 14.9% απάντησε ότι κανείς από τους δύο δεν κάνει για τη θέση.

Στο ερώτημα: «Με τον Αλέξη Τσίπρα ή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας αισθάνεστε περισσότερο ασφαλής;», το 44,7% επέλεξε Μητσοτάκη, ενώ το 30,5% τον Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα, στην ερώτηση: «αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, πιστεύετε ότι θα κυβερνήσει καλύτερα ή χειρότερα», το 46,85% επέλεξε το “καλύτερα ή μάλλον καλύτερα” ενώ το 37,1% απάντησε “χειρότερα ή μάλλον χειρότερα”.

Τέλος, σαφής ήταν η απάντηση των ψηφοφόρων σχετικά με το τι είδους κυβέρνηση επιθυμούν να δουν μετά την 7η Ιουλίου. Η επιλογή της αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 56.5%. Το 29,2% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ υπάρχει κι ένα 11,6%, που επιθυμεί- σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση- ξανά εκλογές με απλή αναλογική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments