Πολιτική

Υπουργείο Εσωτερικών: Το ποσό που θα πληρώσει για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων στις εκλογές

Υπουργείο Εσωτερικών: Το ποσό που θα πληρώσει για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων στις εκλογές
Υπουργείο Εσωτερικών: Το ποσό των 4.216.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει το ΥΠΕΣ ως αμοιβή στη Singular Logic για τις υπηρεσίες συλλογής και παρουσίασης των αποτελεσμάτων στις εκλογές.

Υπουργείο Εσωτερικών: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων στις επερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η Singular Logic ανέλαβε ξανά τις υπηρεσίες συλλογής και παρουσίασης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, των αποτελεσμάτων της κάλπης. Το Υπουργείο Εσωτερικών θα χρειαστεί να καταβάλει το ποσό των 4.216.000 ευρώ στη Singular Logic, για το έργο της στις βουλευτικές εκλογές. Αξίζει να σημειωθεί πως στις προηγούμενες εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, η ίδια εταιρεία για να συγκεντρώσει και να μεταφέρει τα αποτελέσματα από τις τετραπλές κάλπες (ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές , κοινοτικές) είχε λάβει 5.443.600 ευρώ.

Στο πλαίσιο του έργο της για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η Singular Logic θα προχωρήσει στην επικαιροποίηση του κεντρικού της συστήματος για τη νέα διοικητική διαίρεση. Ταυτόχρονα, έχει διαμορφωθεί και ένα νέο υποσύστημα Εφόρου Δικαστικών Αντιπροσώπων, αμοιβών Δικαστικών Αντιπροσώπων και κληρώσεων Εφορευτικών Επιτροπών. Επίσης, έχει ανασχεδιαστεί πλήρως η Δημόσια Διαδικτυακή Πύλη (PublicPortal), ενώ έχει αναβαθμιστεί το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης/σύστημα SRT Plus για 12.000 εκλογικά τμήματα (εξοπλισμός, εφαρμογή και επιχειρησιακή υποστήριξη). Μέσω αυτού θα παρέχεται εκπαίδευση και υποστήριξη στα Πρωτοδικεία της χώρας (Ανακήρυξη, αποτελέσματα, εφορευτικές επιτροπές κλπ.) που θα ενταχθούν στο σύστημα Εκλογών. Η εταιρεία προβάλλει ότι έχει δημιουργήσει νέες υποδομές και υπηρεσίες για αυξημένη ασφάλεια και προστασία από κυβερνοεπιθέσεις.

Οι υπηρεσίες που περιλαμβάνει η συμφωνία με τη Singular Logic 

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημήτρης Ρουπακιώτης έχει ήδη υπογράψει την απόφαση με την οποία η Εταιρεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πληροφορικής θα παρέχει υπηρεσίες στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

  • Εισαγωγή σε Η/Υ κατά εκλογικό τμήμα και για όλα τα εκλογικά τμήματα που θα συσταθούν σ’ ολόκληρη τη χώρα όλων των στοιχείων (αποτελεσμάτων) της ψηφοφορίας κατά συνδυασμούς κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων, που μετέχουν στις Βουλευτικές Εκλογές.
  • Λειτουργία κεντρικού συστήματος για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων, μέσα από τέσσερις διακριτούς μηχανισμούς (Δίκτυο Εκλογών-Intranet, Δημόσια Διαδικτυακή Πύλη-Public Portal, Τηλεόραση, Διάθεση αποτελεσμάτων ηλεκτρονικά).
  • Υποστήριξη του δικτυακού τόπου (Website) των Εκλογών (ekloges.ypes.gr) και παροχή εξοπλισμού (υπολογιστές, εκτυπωτές και επικοινωνιακός εξοπλισμός) για όλα τα σημεία του δικτύου των Εκλογών (Υπουργείο Εσωτερικών, Κέντρο Τύπου, Δημόσια Τηλεόραση, Πολιτικά Κόμματα, Ραδιόφωνα)
  • καταχώρηση εκλογικών αποτελεσμάτων από ομάδα χειριστών (τουλάχιστον 80 σταθμοί εργασίας) εντός των χώρων του ΥΠ.ΕΣ.
  • συγκέντρωση αποτελεσμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων και tablets,(σύστημα SRTκαι SRTPLUS), υποσύστημα επεξεργασίας σταυροδοσίας εκλογών από τις Περιφερειακές Ενότητες, υποστήριξη συστήματος καταχώρησης αποτελεσμάτων Πρωτοδικείων για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων.

Υπουργείο Εσωτερικών: Μάθε που ψηφίζεις – Η εφαρμογή για τις εκλογές 2019

Λιγότερο από μία εβδομάδα έχει μείνει για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, και αρκετοί δεν γνωρίζουν σε ποιο εκλογικό κέντρο πρέπει να μεταβούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» του Υπουργείου Εσωτερικών έχει τεθεί ξανά σε λειτουργία, με την επικαιροποίησή της στις 27 Ιουνίου και πλέον περιλαμβάνει όλες τις νέες μεταβολές για τις βουλευτικές εκλογές.

Μπορείτε να μάθετε που ψηφίζετε μπαίνοντας στη σχετική εφαρμογή κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments