Ελλάδα

Τσοχατζόπουλος: Οι δηλώσεις του μετά την τελευταία αποφυλάκισή του

Τσοχατζόπουλος: Οι δηλώσεις του μετά την τελευταία αποφυλάκισή του
Τσοχατζόπουλος: Τι είχε δηλώσει ο πρώην υπουργός μετά την αποφυλάκισή του, τον Ιούλιο του 2018.

Τσοχατζόπουλος: «Έχει σηκωθεί από το πρωί στις επτά. Με ενοχλεί συνέχεια στο τηλέφωνο, αγωνιά για να βγει. Τώρα θα του μεταφέρω ότι ήρθε το αποφυλακιστήριο και θα βγει έξω και θα είναι ελεύθερος. Έχει μεγάλη αγωνία. Η υγεία του είναι επιβαρυμένη, η κατάστασή του δεν είναι καθόλου καλή», είχε δηλώσει το πρωί της 3ης Ιουλίου του 2018 ο κ. Νικολάου, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην υπουργού.

Εκείνη την ημέρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα αποφυλακιζόταν, έπειτα από δέκα μήνες παραμονής του στις φυλακές του Κορυδαλλού. Λίγη ώρα αργότερα, ο πρώην υπουργός, καταβεβλημένος λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε (και συνεχίζει να αντιμετωπίζει), θα παραδεχόταν ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου το ότι: “Δεν είμαι και στα καλύτερά μου”.

Στη συνέχεια, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε τονίσει τα εξής: “Το θεωρώ καλό σημάδι για τα περαιτέρω που θα ακολουθήσουν”, ανακοινώνοντας ότι οι επόμενες ημέρες θα τον έβρισκαν σπίτι του, παρέα με τον γιο του και τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη. «θα πάω σπίτι μου, με περιμένει ο γιος μου και η γυναίκα μου», ανέφερε μπροστά στις κάμερες. Η Βίκυ Σταμάτη αποτέλεσε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα των δηλώσεών του, με τον πρώην υπουργό να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για εκείνη: «το μεγαλύτερο ευχαριστώ το χρωστώ στη γυναίκα μου η οποία μόνη της παρά την εγκατάλειψη στην οποία βρέθηκε από όλους, φίλους, γνωστούς και μη, το πάλεψε και πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Για το τέλος, αναφέρθηκε στον διωγμό τον οποίον υφίσταται από την εποχή της κυβέρνησης Παπανδρέου: «είμαι υπό διωγμό από το 2010, η κυβέρνηση Παπανδρέου και Σημίτη ξεκίνησαν τη δίωξη εναντίον μου». Αυτά ειπώθηκαν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, σχεδόν έναν χρόνο πριν, στις 3 Ιουλίου του 2018.

Ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, τα γεγονότα ανατράπηκαν εκ νέου για το άλλοτε κραταιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό. Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως ο πρώην υπουργός θα χρειαστεί να επιστρέψει στη φυλακή, μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο. Μάλιστα, τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσουν οι Γιώργος Κωνσταντάτος (δικηγόρος) και Γ. Αντωνιάδης (χρηματιστής), οι οποίοι ήταν ελεύθεροι μέχρι την ολοκλήρωση της διερεύνηση της διαδικασίας στον Άρειο Πάγο. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, όπως αποκάλυψε η Βίκυ Σταμάτη, νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες και με το που πάρει εξιτήριο, θα οδηγηθεί ξανά προς το κελί του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments