Διεθνή

Φωτιά σε Ρωσικό υποβρύχιο: Τουλάχιστον 14 νεκροί ναύτες

Φωτιά σε Ρωσικό υποβρύχιο: Τουλάχιστον 14 νεκροί ναύτες
Φωτιά σε Ρωσικό υποβρύχιο: Φονική πυρκαγιά με τουλάχιστον 14 νεκρούς ναύτες από τις αναθυμιάσεις.

Φωτιά σε Ρωσικό υποβρύχιο: Σοκ στη Ρωσία για τον άδικο χαμό τουλάχιστον 14 ναυτών. Το ερευνητικό υποβρύχιο έκανε κάποια βιομετρικα τεστ στα ρωσικά χωρικά ύδατα όταν ξέσπασε μια πυρκαγιά. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, 14 από τα μέλη του πληρώματος πνίγηκαν από τις αναθυμιάσεις της φωτιάς. Αυτό υποστήριξε με ανακοίνωση του και το υπουργείο άμυνας της χώρας.

Αναλυτικά αναφέρει: “Την 1η Ιουλίου στα ρωσικά χωρικά ύδατα 14 ναύτες υποβρυχίων που επέβαιναν σε επιστημονικό ερευνητικό βαθυσκάφος, που είχε αποστολή να μελετήσει τον θαλάσσιο χώρο κοντά στον πυθμένα και τον πυθμένα του Ειρηνικού για σκοπούς του Πολεμικού Στόλου της Ρωσίας, έχασαν την ζωή τους, όταν προκλήθηκε πυρκαγιά κατά την διάρκεια βιομετρικών μετρήσεων, με αποτέλεσμα να υποστούν δηλητηρίαση από τις αναθυμιάσεις. Χάρη στην αυταπάρνηση του πληρώματος η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο».

Ξύπνησαν μνήμες από παλιότερη τραγωδία

Το υποβρύχιο βρίσκεται στον ναύσταθμο του Σεβερομόρσκ στην Θάλασσα του Μπάρεντς. Από την πλευρά του ο αρχηγός του Ρωσικού ναυτικού διέταξε να εξεταστεί περαιτέρω το τραγικό συμβάν. Για την ώρα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό τι είναι αυτό που προκάλεσε τη μοιραία φωτιά.

Η σημερινή τραγωδία ξύπνησε μνήμες στον Ρωσικό λαό. Πριν από περίπου 20 χρόνια το Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο «Κουρσκ» βυθίστηκε στην Θάλασσα του Μπάρεντς. Τότε είχαν σημειωθεί δυο εκρήξεις στο πρωραίο του τμήμα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους και τα 118 μέλη του πληρώματος. Αυτή είναι η δεύτερη τραγωδία σε διάστημα ενός μήνα στη χώρα. Τότε είχαν πραγματοποιηθεί εκρήξεις σε εργοστάσιο εκρηκτικών και είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 19 άτομα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments