Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: “Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να προσβάλλει τους πολίτες δια της σιωπής του”

Έφη Αχτσιόγλου: “Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να προσβάλλει τους πολίτες δια της σιωπής του”
Έφη Αχτσιόγλου: Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω δήλωσής της, "επιτίθεται" κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για τη στάση που διατήρησαν στο Μακεδονικό.

Έφη Αχτσιόγλου: Σε δήλωσή της στα social media, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε τα “βέλη” της κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αφορμή, η “αφερεγγυότητα και η διγλωσσία της ΝΔ στο Μακεδονικό”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια. Στη συνέχεια, τόνισε ότι οι επιστολές που αποκαλύφθηκαν εξέφρασαν την επίσημη πολιτική θέση του κόμματος. Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει γιατί: “δεν μπορεί να συνεχίσει να εξαπατά τον ελληνικό λαό διαστρεβλώνοντας την αλήθεια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε και να προσβάλλει τους πολίτες διά της σιωπής του”.

Αναλυτικά η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου: «H αφερεγγυότητα και η διγλωσσία της ΝΔ, ακόμη και στα κρίσιμα εθνικά θέματα, καταδεικνύονται από τα νέα στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα, για τη στάση που κράτησε στο ζήτημα του ονόματος της γειτονικής χώρας. Οι επιστολές που αποκαλύφθηκαν επιβεβαιώνουν ότι δεν επρόκειτο για μία κίνηση τακτικής, όπως δικαιολογήθηκε η ΝΔ, αλλά ήταν επίσημη πολιτική της θέση.

Το πλαίσιο που έκανε δεκτό η ΝΔ ήταν διπλή ονομασία, δηλαδή επέτρεπε η γειτονική χώρα στο εσωτερικό της να λέγεται “Μακεδονία”, και απλώς σύστηνε για το εξωτερικό τη χρήση “Μακεδονία – Σκόπια”, δίνοντας τελικά τη δυνατότητα οι περισσότεροι και στο εξωτερικό να την ονομάζουν επίσης “Μακεδονία”. Κανένας γεωγραφικός προσδιορισμός, λοιπόν, και κανένα erga omnes, όπως και καμία λέξη για συνταγματική αναθεώρηση.

Ταυτόχρονα, αποδεχόταν να “ξεπαγώσει” η ενταξιακή προοπτική της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει. Δεν μπορεί να συνεχίσει να εξαπατά τον ελληνικό λαό διαστρεβλώνοντας την αλήθεια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε και να προσβάλλει τους πολίτες διά της σιωπής του».

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Συμφωνία ερήμην του ελληνικού λαού”

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε σε πρόσφατη ομιλία του στο Κιλκίς πως «αποφασίστηκε μια συμφωνία ερήμην του ελληνικού λαού που πλήγωσε όλους τους Έλληνες» και επανέλαβε τη δέσμευση του για «μια μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία για την ελληνικότητα της πραγματικής Μακεδονίας».

Μάλιστα, έκανε γνωστό το γεγονός πως η προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας θα ολοκληρωθεί στη Μακεδονία, ως ένα μήνυμα για την περιοχή: «Στις εθνικές εκλογές, θα κλείσουμε την προεκλογική εκστρατεία με μία μεγάλη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments