Πολιτική

Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Χαμόγελα και ικανοποίηση στο Μαξίμου

Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Χαμόγελα και ικανοποίηση στο Μαξίμου
Ο Αλέξης Τσίπρας και η συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ μετατράπηκαν σε... talk of the town. Ποια ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τι είπε ο Παππάς, τι ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε από μόνος του να… σπάσει το εμπάργκο και να βρεθεί στον ΣΚΑΪ μιλώντας για όλους και για όλα. Από τη στιγμή που δεν έγινε ντιμπέιτ, ο πρωθυπουργός πήγε στον τηλεοπτικό σταθμό που κατά τη γνώμη του του έκανε πόλεμο όλο το προηγούμενοι διάστημα και στον οποίο είχε απαγορεύσει στα στελέχη του να πάει.

Αλέξης Παπαχελάς και Σία Κοσιώνη βρέθηκαν απέναντι στον Τσίπρα, σε μια συνέντεξη που χαρακτηρίστηκε θυελλώδης, αλλά που άφησε χαμογελαστούς και ικανοποιημένους τους ιθύνοντες του Μαξίμου.

Όπως επισημαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τους δημοσιογράφους που του πήραν την συνέντευξη – τη Σία Κοσιώνη και τον Αλέξη Παπαχελά- έγινε μια σκληρή και δύσκολη συζήτηση που όμως είχε ενδιαφέρον και έδωσε την δυνατότητά στον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί σε πολλά θέματα και να ξεκαθαρίσει υποθέσεις που απασχόλησαν αρνητικά την δημοσιότητα.

«Όποιος ήθελε να ακούσει τη συνέντευξη και δεν ήταν προκατειλημμένος πήρε απαντήσεις για πολλά θέματα» έλεγαν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης τα οποία επεσήμαναν ότι κατά τη διάρκεια της δίωρης συνέντευξης του Αλέξης Τσίπρα στον ΣΚΑΙ, ο πρωθυπουργός έκανε μόνο λίγα λάθη.

Οι συνεργάτες του επεσήμαιναν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν προετοιμασμένος για όλα τα θέματα ακόμα και γι’ αυτά που δεν ρωτήθηκε όπως το ασφαλιστικό, τα ελληνοτουρκικά, το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωναν μάλιστα ότι ακόμα και οι στιγμές εντάσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές είχαν ενδιαφέρον, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμφανίστηκε αμυνόμενος αλλά αντίθετα έθεσε με ένταση ερωτήματα όπως για παράδειγμα όταν ρωτήθηκε για την ιστορία με το κότερο. «Θα σας απαντήσω» είπε ο πρωθυπουργός. «Όμως έχει ενδιαφέρον ότι ποτέ δεν ρωτάτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει μεσοτοιχία σπίτι στην Τήνο με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο».

Νίκος Παππάς: Η συνέντευξη Τσίπρα έδειξε γιατί ο Κ. Μητσοτάκης δεν τολμά ντιμπέιτ μαζί του

Θα ήταν ευχής έργο να καθίσει ο Τσίπρας με τον Μητσοτάκη να αντιπαρατεθούν, για να καταλάβει και ο κόσμος τι προτίθεται να κάνει ο καθένας, αν ο λαός του εμπιστευθεί την πλειοψηφία, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθήνας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» της ΕΡΤ1 με τον Σ. Κοτρώτσο με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ.

Είπε μάλιστα, κατά την λήξη της εμφάνισης του στην ΕΡΤ, με συνομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, Νίκο Δένδια, ότι από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα έγινε σαφές γιατί ο Κ. Μητσοτάκης δε τολμάει να κάνει ντιμπέιτ μαζί του. Σχολίασε επίσης, ότι η συνέντευξη του πρωθυπουργού επικεντρώθηκε, σκοπίμως, σε δευτερεύοντα θέματα, για να μην συζητηθεί η ουσία.

Όπως είπε, θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα «αν είχε ερωτηθεί για το τι καταφέραμε στην οικονομία αυτά τα 4 χρόνια» και πρόσθεσε ωστόσο, ότι «καλά έκανε και πήγε, όπως καλά κάναμε και δεν πηγαίναμε όλο το προηγούμενο διάστημα».

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι αυτές τις μέρες πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε βήμα για να γίνει μία γόνιμη συζήτηση.

Νέα Δημοκρατία: Χρήσιμη η συνέντευξη του κ. Τσίπρα στον ΣΚΑΙ γιατί ξαναθύμισε ότι είναι αμετανόητος

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ. «Ακόμη και στις στιγμές που εξαναγκάστηκε να απολογηθεί, δεν μπορούσε να κρύψει την αλαζονεία του», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της για τον πρωθυπουργό και προσθέτει: «Η συνέντευξη του κ. Τσίπρα στον Σκάι ήταν χρήσιμη, γιατί ξαναθύμισε στους πολίτες ότι είναι αμετανόητος για την καταστροφή που προκάλεσε στην χώρα μας. Κυριακή κοντή γιορτή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments