Ελλάδα

Έγκλημα στο Αιγάλεω: Κάθειρξη 15 ετών στην 51χρονη για τη δολοφονία του συζύγου της

Έγκλημα στο Αιγάλεω: Κάθειρξη 15 ετών στην 51χρονη για τη δολοφονία του συζύγου της
Έγκλημα στο Αιγάλεω: Σε 15ετή κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) η 51χρονη για τη δολοφονία του συζύγου της στο σπίτι τους στο Αιγάλεω, τον Ιούνιο του 2012 .

Έγκλημα στο Αιγάλεω: Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε η 51χρονη, που τον Ιούνιο του 2012 είχε δολοφονήσει το σύζυγο της μέσα στο σπίτι τους στο Αιγάλεω, μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου (ΜΟΕ), το οποίο την καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών και 10 μηνών. Το δικαστήριο υιοθέτησε την ανάλογη εισαγγελική πρόταση, η οποία έκανε λόγο για προσχεδιασμένη δολοφονία, καθώς σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία η ίδια είχε πυροβολήσει στο κεφάλι τον 44χρονο σύζυγο της, σωματοφύλακα υψηλών προσώπων, με το όπλο της δουλειάς του ενώ εκείνος κοιμόταν.

Η 51χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι είναι η δράστης του εγκλήματος και στην απολογία της τόνισε για μια ακόμη φορά πως είναι αθώα. Στο πλευρό της γυναίκας βρίσκονται από την αρχή και οι δύο γιοι της, οι οποίοι κοιμούνταν όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας τους. Ο μεγαλύτερος κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο λέγοντας χαρακτηριστικά «εν έχει γίνει μέσα από το σπίτι η δολοφονία του πατέρα μου. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τη μητέρα μου, πρέπει να τελειώνει αυτός ο Γολγοθάς που ζούμε». Από την πλευρά του, ο μικρότερος γιος της κατηγορούμενης, ο οποίος άκουσε τον πυροβολισμό και είδε τον πατέρα του νεκρό στο κρεβάτι, ισχυρίζεται ότι εκείνη το βράδυ η μητέρα του κοιμόταν μαζί του, οπότε θεωρεί αδύνατο να είναι εκείνη που σκότωσε τον σύζυγο της.

Της επιβλήθηκε η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή

Θυμίζουμε πως η υπεράσπιση της γυναίκας έχει υποστηρίξει πως το έγκλημα έγινε από επαγγελματία δολοφόνο, ενώ η ίδια σε στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας φαίνεται να απέδωσε το έγκλημα σε ατύχημα από εκπυρσοκρότηση του όπλου που είχε πάει να μετακινήσει. Αργότερα ωστόσο υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να αναφερθεί σε ατύχημα όταν οι αστυνομικοί της είχαν πει πως στο όπλο δεν βρέθηκαν αποτυπώματα δικά της αλλά των παιδιών της.

Το δικαστήριο προχώρησε στην επιβολή της ανώτατης προβλεπόμενης ποινής, αναγνωρίζοντας της το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου. Η γυναίκα οδηγείται στη φυλακή για πρώτη φορά καθώς στον πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών με αναστολή. Αμέσως μόλις άκουσε την απόφαση η κατηγορούμενη ξέσπασε σε κλάματα φωνάζοντας συνεχώς ότι είναι αθώα και πως δεν σκότωσε τον σύζυγο της, ενώ επιτέθηκε λεκτικά και στην μητέρα του θύματος, η οποία βρισκόταν στο δικαστήριο. Σε δήλωσή του ο γιος της 51χρονης, αναφέρθηκε σε «λανθασμένη απόφαση της δικαιοσύνης» συμπληρώνοντας πως: «μείς ήμασταν εκείνο το βράδυ στο σπίτι, ξέρουμε τι έχει γίνει. Η μητέρα μας είναι αθώα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments