Ελλάδα

Μπλακ άουτ στη Θεσσαλονίκη: Άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη

Μπλακ άουτ στη Θεσσαλονίκη: Άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη
Μπλακ άουτ στη Θεσσαλονίκη: Η βλάβη είναι υπόγεια και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί ο χρόνος αποκατάστασής της.

Μπλακ άουτ στη Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα εκτεταμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή της Μαρτίου, όπου οι καταναλωτές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα από τη 01:00. Η περιοχή στην οποία εντοπίζεται το πρόβλημα περικλείεται από τις οδούς Πέτρου Συνδίκα, Χαλκιδικής, Ρήγα Φεραίου. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρει το thestival.gr, η βλάβη είναι υπόγεια και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί ο χρόνος αποκατάστασής της. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης.

Το Κέντρο βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) άρχισε χθες, λίγο μετά τη 1 τη νύχτα, να λαμβάνει αναφορές για διακοπές ηλεκτροδότησης στην περιοχή και συγκεκριμένα στις οδούς Στρωμνίτσης, Βούλγαρη, Καθηγητή Παπαδάκη, Αχιλλέως Σαμοθράκη, Ρήγα Φεραίου, Χαλκιδικής και Μακεδονίας, Σόλωνος, Καρακάση.

Μπλακ άουτ στη Θεσσαλονίκη: Δύο οι βλάβες

Οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσαν στις 5 τα ξημερώματα ότι πρόκειται για υπόγεια βλάβη στο δίκτυο. Πρόκειται μάλιστα για δύο βλάβες σε ισάριθμους μετασχηματιστές όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βοηθός διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης, Σπύρος Γαβράς. «Υπάρχει αλληλουχία ηλεκτροδότησης διαδοχικών μετασχηματισμών. Στην συγκεκριμένη ομάδα 10 μετασχηματιστών έχουμε πρόβλημα γιατί βλάβες παρουσιάστηκαν στον πρώτο και παράλληλα στον δέκατο μετασχηματιστή. Αυτή η αλληλουχία των μετασχηματιστών θα μας έδινε τη δυνατότητα να ηλεκτροδοτήσουμε την περιοχή, αν η βλάβη ήταν μόνο στον ένα μετασχηματιστή», σημείωσε ο κ. Γαβράς. «Η μία βλάβη εντοπίστηκε στην περιοχή Δελφών και Π.Συνδίκα και η δεύτερη περίπου στην περιοχή Βούλγαρη», συμπλήρωσε.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει εκτίμηση για τον ακριβή χρόνο αποκατάστασης της βλάβης, ωστόσο ο βοηθός διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης εκτίμησε ότι τις μεσημεριανές ώρες θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments