Αθλητισμός

Κρις Σίνγκλετον: Στο στόχαστρο της Φενέρμπαχτσε ο Αμερικανός

Κρις Σίνγκλετον: Στο στόχαστρο της Φενέρμπαχτσε ο Αμερικανός
Κρις Σίνγκλετον: Η Φενέρμπαχτσε θέλει να καλύψει το κενό του Νικολό Μέλι και φέρεται να κινείται για τον Αμερικανό φόργουορντ.

Κρις Σίνγκλετον: Δεν πάνε παρά λίγες μέρες απ’ όταν ο Κρις Σίνγκλετον έμεινε και επίσημα ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα. Ο Αμερικανός ψηλός μετά την εξαιρετική διετία του στον Παναθηναϊκό υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα», εισπράττοντας δύο εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, ένα χρόνο μετά ο ίδιος αποχωρεί από τους Καταλανούς και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Βέβαια, η Μπαρτσελόνα έχει ήδη βρει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος βρίσκεται μια «ανάσα» από την επιστροφή του στην Ευρώπη μετά από μια πενταετία στο NBA.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Σίνγκλετον αναζητά την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του και σύμφωνα με το «Encestando» αυτή δεν αποκλείεται να είναι η Φενέρμπαχτσε. Η τουρκική ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης αντικαταστάτη για τον Νικολό Μέλι, ο οποίος αποχώρησε για το NBA και τους Νιου Όρλεαν Πέλικανς και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φέρεται να έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Αμερικανού άσου. Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι παραπάνω από φιλολογικό ενδιαφέρον, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση. Θυμίζουμε πως ο Σίνκλετον μέτρησε πέρσι 8 πόντους και 4,4 ριμπάουντ ανά ματς στην Euroleague.

Αξίζει πάντως να τονιστεί, πως δεν μπορεί να θεωρηθεί εντελώς απίθανη μια ενδεχόμενη επιστροφή του στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» αναζητούν έναν παίκτη για την φροντ λάιν τους και ο Σίνγκλετον γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα, ενώ το κασέ του θα είναι αισθητά μειωμένο μετά την μέτρια σεζόν που πραγματοποίησε. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός άσος αποτέλεσε επιλογή του Αργύρη Πεδουλάκη κατά τη δεύτερη θητεία του στην ομάδα, οπότε ο Έλληνας προπονητής γνωρίζει επακριβώς τον παίκτη και όσα μπορεί να προσφέρει.

Βέβαια, το όνομα του ενδέχεται να ακουστεί και για τον Ολυμπιακό, εφόσον το κασέ του είναι πεσμένο. Εξάλλου, και οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν ένα παίκτη για τη φροντ λάιν τους και σαφέστατα γνωρίζουν τον Σίνγκλετον από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις όσο εκείνος αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό. Βέβαια, αμφότερες οι ελληνικές ομάδες δεν πρόκειται να «παίξουν» μόνες τους για την απόκτηση του, εφόσον κάνουν κίνηση. Κι αυτό γιατί είναι σχεδόν δεδομένο ότι και άλλες ομάδες θα ενδιαφερθούν για την περίπτωση του Αμερικανού ψηλού.

Νάντο Ντε Κολό: Μια «ανάσα» από τη Φενέρμπαχτσε ο Γάλλος

Η Φενερμπαχτσέ μετά την αποτυχία της να κατακτήσει τη φετινή σεζόν την Euroleague φαίνεται πως έχει πάρει απόφαση να κυνηγήσει με κάθε τρόπο τον τίτλο της επόμενης σεζόν. Γι’ αυτό άλλωστε και προσέφερε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στον Κώστα Σλούκα, ούτως ώστε να ανανεωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Η τουρκική ομάδα συμφώνησε με τον Έλληνα γκαρντ για τα επόμενα τρία χρόνια «κλείνοντας» σχετικά γρήγορα μια δύσκολη για εκείνη υπόθεση. Ωστόσο, η Φενέρ έχει να αντιμετωπίσει και τις απώλειες δύο βασικών στελεχών της, του Νικολό Μέλι και του Μάρκο Γκούντουριτς.

Ο πρώτος έχει ήδη υπογράψει με τους Νιου Όρλεαν Πέλικανς και θα αγωνιστεί στο NBA την ερχόμενη σεζόν, ενώ το ίδιο δρομολόγιο αλλά για χάρη των Μέμφις Γκρίζλις ετοιμάζεται να κάνει και ο Σέρβος γκαρντ. Έτσι, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς φαίνεται πως έχει ήδη ετοιμάσει την δική της μεταγραφική ρελάνς, καθώς κινείται για την απόκτηση του Νάντο Ντε Κολό. Ο Γάλλος γκαρντ αποχώρησε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην οποία αγωνιζόταν από το 2014. Οι Ρώσοι είχαν αποχαιρετήσει με ανάρτησή τους τον Γάλλο σταρ, ο οποίος είναι από τότε ελεύθερος να διαπραγματευτεί με σύλλογο της αρεσκείας του.

Τα buyouts των Μέλι και Γκούντουριτς φέρνουν… Ντε Κολό

Συνολικά, ο Ντε Κολό φόρεσε τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε 292 παιχνίδια, έχοντας κατά μέσο όρο 16,4 πόντους, 2,9 ριμπάουντ, 3,9 ασίστ και 1,2 κλεψίματα. Όσον αφορά στο παλμαρέ του, με τους Ρώσους ο διεθνής γκαρντ των «τρικολόρ» κατέκτησε δύο φορές τη Euroleague (2016, 2019), αλλά και πέντε φορές τη VTB League (2015, 2016, 2017, 2018, 2019).

Η περίπτωση του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τη Φενέρ, δεδομένου ότι ο Ντε Κολό είχε προσελκύσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και αρκετών ομάδων του NBA, όπου και είχε αγωνιστεί για δύο σεζόν (2012-14). Ωστόσο, όπως αναφέρει η «Sportdando», ο Γάλλος γκσρντ έχει αρχίσει να εγκαταλείπει την ιδέα του υπερατλαντικού ταξιδιού και βρίσκεται μια «ανάσα» από τη συμφωνία με τη Φενέρμπαχτσε. Η τουρκική ομάδα αναμένεται να του προσφέρει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, δεδομένου ότι έχει αρκετά χρήματα στην άκρη από τα buyouts Μέλι και Γκούντουριτς τα οποία λογικά θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments