Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις – Νέο μέτωπο στο Τραχήλι

Φωτιά στην Εύβοια: Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις – Νέο μέτωπο στο Τραχήλι
Φωτιά στην Εύβοια: Το χωριό Γαβαλάς είναι σε άμεσο κίνδυνο καθώς οι φλόγες είναι κοντά στα σπίτια.

Φωτιά στην Εύβοια: Συνεχίζει ανεξέλεγκτη για δεύτερη ημέρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη στην Εύβοια. Οι πυροσβέστες δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες, με την κατάσταση να παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς σημειώνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία. Κινδυνεύουν ακόμα σπίτια και περιουσίες.

Συγκεκριμένα το χωριό Γαβαλάς είναι σε άμεσο κίνδυνο καθώς οι φλόγες είναι κοντά στα σπίτια. Νέα αναζωπύρωση στην εστία που υπάρχει κοντά στον Λοφίσκο υπήρξε πριν από λίγη ώρα, με τον καιρό να αέρας οδηγεί την πυρκαγιά προς τα χωριά Νεοχώρι και Δάφνη. Νέο μέτωπο έχει ξεσπάσει κοντά στο Τραχήλι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε όλη την περιοχή επιχειρούν αυτήν την ώρα ισχυρότατες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, 185 πυροσβέστες με 98 οχήματα, 60 άτομα πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες των ΟΤΑ και χωματουργικά μηχανήματα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Φωτιά στην Εύβοια: Μία σύλληψη για την πυρκαγιά

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 64χρονου άνδρα, κάτοικο της περιοχής Μανίκια στην Εύβοια, ο οποίος σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έκαιγε ξερά χόρτα έξω από το σπίτι του. Σύμφωνα με τα στοιχεία η φωτιά ξεκίνησε από τον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού του. O 64χρονος, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνελήφθη από πυροσβέστες και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Χαλκίδας. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται στην περιοχή της Εύβοιας, προς διερεύνηση των αιτιών, για τις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη στον Άγιο Γεώργιο και στο Πυργί.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: «Απαγορεύεται η καύση ξερών χόρτων και κλαδιών»

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Εκείνο όμως που τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΓΠΠ, με αφορμή και τις πυρκαγιές στην Εύβοια και στα Σπάτα, οι οποίες προκλήθηκαν απο αμέλεια, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για προσοχή και υπευθυνότητα, είναι για μιά ακόμα φορά συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη πυρκαγιά στα Μανίκια της Εύβοιας προκλήθηκε από την καύση κλαδιών, σύμφωνα με τις αρχές, από έναν 64χρονο, ενώ η πυρκαγιά στα Σπάτα, από σπινθήρα γεννήτριας, που φέρεται να έθεσε σε λειτουργία μια 72χρονη.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments