Video

Κόγχη: Η κρυφή παραλία της Σαλαμίνας που θα σας ταξιδέψει στο Αιγαίο (vid)

Κόγχη: Η κρυφή παραλία της Σαλαμίνας που θα σας ταξιδέψει στο Αιγαίο (vid)
Κόγχη: Η παραλία που αξίζει να την ανακαλύψετε. Το ίδιο και την Σαλαμίνα.

Κόγχη: Πρόκειται για μία παραλία – διαμάντι στις γωνιές της Σαλαμίνας. Η παραλία είναι κρυμμένη κάτω από τον υπέροχο πέτρινο φάρο της περιοχής και αξίζετε να την εξερευνήσετε. Το ίδιο και τη Σαλαμίνα. Η Κόγχη είναι η νοτιότερη παραλία του νησιού και αυτό την κάνει αυτομάτως και μια από τις καθαρότερες αν όχι την καθαρότερη. Ένα φυσικό λιμανάκι που σας προστατεύει τόσο από τους Βοριάδες όσο και από τους Νοτιάδες. Μια φυσική πισίνα που θα σας χαρίσει μια αξέχαστη εμπειρία.

Κόγχη: Δείτε το βίντεο από το UpDrones

Λίγα λόγια για τη Σαλαμίνα

Η Σαλαμίνα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει και πάλι αγαπημένος προορισμός για πολλούς. Άλλωστε είναι ένα νησί που η φύση φρόντισε να το προικίσει με αμέτρητες ομορφιές και στις παραλίες του αλλά και με υπέροχους ορεινούς όγκους. Η Σαλαμίνα, γνωστή από την αρχαιότητα και ως Κούλουρη, είναι το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού Κόλπου και το πιο κοντινό στις ακτές της Αττικής. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του Σαρωνικού Κόλπου και έναντι του Κόλπου της Ελευσίνας (νοτιοδυτικά του Νομού Αττικής).

Πρωτεύουσά της είναι η ομώνυμη πόλη. Έχει πληθυσμό 39.220 μόνιμους κατοίκους, έκταση 95 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελεί το νησί με την μεγαλύτερη πυκνότητα μόνιμου πληθυσμού στη Ελλάδα. Κατά την θερινή περίοδο και ιδιαίτερα τους μήνες του Καλοκαιριού ο πληθυσμός της Σαλαμίνας σημειώνει τεράστια αύξηση, καθώς υπολογίζεται κοντά στις 280.000.

Η Σαλαμίνα είναι η πατρίδα του ομηρικού βασιλιά Αίαντα του Τελαμώνιου και του τραγικού ποιητή Ευριπίδη. Είναι επίσης διεθνώς γνωστή από την ομώνυμη ιστορική Ναυμαχία που συνέβη το 480 π.Χ., ανάμεσα στους Έλληνες και στην Περσική Αυτοκρατορία, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν η νίκη των Ελλήνων και το οριστικό τέλος στα σχέδια των Περσών να εξαπλωθούν στην Ευρώπη.

Στη Σαλαμίνα ο μεγάλος νεοέλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός έμεινε σε ένα σπιτάκι από το 1933 έως το 1950, απέναντι από το Μονή της Φανερωμένης. Ο θρυλικός αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης, Γεώργιος Καραϊσκάκης είχε το στρατηγείο του στην παραλία της Σαλαμίνας, προστάτης του ήταν ο Άγιος Δημήτριος, γι’ αυτό και τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στο νησί. Στις βορειοανατολικές ακτές της νησιού βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ναύσταθμου Σαλαμίνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments