Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη και σύλληψη για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη και σύλληψη για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών
Θεσσαλονίκη: Η Αστυνομία καταδίωξε και τελικά προχώρησε στη σύλληψη δυο ατόμων για παράνομη μεταφορά - προώθηση μεταναστών.

Θεσσαλονίκη: Δύο άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, καθώς φέρονται ότι μετέφεραν με επιβατικό όχημα επτά μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 26 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά-προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για τον άνθρωπο, απείθεια, αντίσταση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και παράβαση του ΚΟΚ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σύλληψη έγινε το πρωί όταν αστυνομικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης εντόπισαν στην Εγνατία Οδό (ύψος κόμβου Προφήτη) αυτοκίνητο με οδηγό τον 20χρονο και συνοδηγό τον 26χρονο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν.

Τους πρόδωσε ο ΚΟΚ

Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στα σήματα ελέγχου και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα σε αγροτική περιοχή στη Νυμφόπετρα.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντοπίσθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου επτά μετανάστες, εκ των οποίων οι δύο στο χώρο αποσκευών, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε προγενέστερο χρόνο , εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία συλλαμβάνει σπείρα που διακινεί μετανάστες. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει πριν από λίγους μήνες όταν οι αρχές είχαν προχωρήσει στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε παράνομη μεταφορά 16 αλλοδαπών με πολυτελή οχήματα μεγάλου κυβισμού.

Η σχετική ανακοίνωση, για την υπόθεση ανέφερε ότι  συνελήφθησαν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Έβρου, τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 45, 36, 36 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς-προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διευκόλυνση εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στο εσωτερικό της χώρας, κλοπής, απείθειας και βεβαιώθηκε παράβαση για παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments