Διεθνή

Κέβιν Σπέισι: Αποσύρθηκε η αγωγή σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση

Κέβιν Σπέισι: Αποσύρθηκε η αγωγή σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση
Κέβιν Σπέισι: Ο γνωστός ηθοποιός αντιμετώπιζε κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση από το 2016.

Κέβιν Σπέισι: Αποσύρθηκε η αγωγή που είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα νεαρός άνδρας κατά του πρώην πρωταγωνιστή της τηλεοπτικής σειράς House of Cards, Κέβιν Σπέισι, ο οποίος κατηγορούνταν ότι του επιτέθηκε σεξουαλικά πριν από τρία χρόνια. «Αυτή η «εκούσια απόσυρση» έγινε ενώπιον δικαστηρίου της νήσου Ναντάκετ, στη Μασαχουσέτη, όπου η φερόμενη επίθεση συνέβη τον Ιούλιο του 2016, χωρίς να δοθεί κάποια αιτιολογία για την απόσυρση της.

Η απόσυρση της αγωγής λαμβάνει χώρα πριν από μια νέα ακροαματική διαδικασία σε ποινικό βαθμό, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, σε βάρος του ηθοποιού, που ενδεχομένως θα προκαλέσει αμηχανία στην κατηγορούσα αρχή. Ο Μίτσελ Γκαραμπέντιαν, ο δικηγόρος του φερόμενου θύματος, δήλωσε σήμερα ότι ο πελάτης του κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα την Τετάρτη, εντούτοις απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, επικαλούμενος την εκκρεμή εκδίκαση της υπόθεσης σε ποινικό βαθμό εναντίον του Σπέισι.

Κέβιν Σπέισι: Το χρονικό της αγωγής

Ο διάσημος πρωταγωνιστής, που τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ το 2000 για τον ρόλο του στην ταινία American Beauty, έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές αθώος στις κακουργηματικές κατηγορίες της σεξουαλικής παρενόχλησης και βιαιοπραγίας σε ένα μπαρ στο Ναντάκετ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι εισαγγελείς είχαν ασκήσει δίωξη σε βάρος του Κέβιν Σπέισι στην υπόθεση του Ναντάκετ τον Δεκέμβριο.

Το φερόμενο θύμα είπε στην αστυνομία ότι ο 59χρονος ηθοποιός τον είχε κεράσει πολλές μπίρες και ουίσκι στο εστιατόριο Club Car τον Ιούλιο του 2016, όταν ήταν 18 ετών και σε κάποια στιγμή του είπε «Ας μεθύσουμε», σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία. Εκείνη τη στιγμή και καθώς οι δυο τους στέκονταν δίπλα σε έναν πιάνο, ο Σπέισι τον άρπαξε βίαια, όπως περιέγραψε ο Νάντάκετ στην αστυνομία κατά την κατάθεση της αγωγής.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του διάσημου ηθοποιού κατηγορούν τον άνδρα ότι προχώρησε στη διαγραφή μηνυμάτων από το κινητό του τηλέφωνο, μέσω των οποίων θα μπορούσε να υποστηριχθεί η υπερασπιστική γραμμή. Οι συνήγοροι του Σπέισι έχουν στη διάθεσή τους ένα CD που περιέχει υλικό από το τηλέφωνο αλλά δεν είναι επαρκές.

Αρκετά πρόσφατα ο δικαστής που έχει αναλάβει την ποινική υπόθεση διέταξε τον κατήγορο του Κέβιν Σπέισι να παραδώσει το κινητό του τηλέφωνο στους συνηγόρους του. Ωστόσο, στις 19 Ιουνίου, . Αλλά ο νεαρός, η μητέρα του και ο δικηγόρος τους δήλωσαν ότι δεν μπορούν να βρουν το τηλέφωνο και έτσι ο δικηγόρος του δήλωσε ότι προσπαθούν να βρουν αντίγραφα ασφαλείας. Ο δικαστής τους έδωσε έως τη Δευτέρα προθεσμία για να βρουν το υλικό στο τηλέφωνο και στην ακροαματική διαδικασία θα πρέπει να παρουσιάσουν τα ευρήματά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments