Ελλάδα

ΥΠΕΣ: Προσωρινό πρόβλημα στη σελίδα “Μάθε που ψηφίζεις”

ΥΠΕΣ: Προσωρινό πρόβλημα στη σελίδα “Μάθε που ψηφίζεις”
ΥΠΕΣ: Μεγάλη η κίνηση στη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΥΠΕΣ: “Χαμός” στη σελίδα του Υπουργείου και συγκεκριμένα στο thread “Μάθε που Ψηφίζεις”Πριν από λίγη ώρα, η πλατφόρμα του Υπουργείου δεν μπόρεσε να “σηκώσει” τόση επισκεψιμότητα, με αποτέλεσμα να “πέσει” προσωρινά. Προφανώς, χιλιάδες ψηφοφόροι θέλησαν να μάθουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο υπάγονται και ως εκ τούτου, η σελίδα δεν άντεξε το “βάρος”. Μετά από λίγη ώρα, η σελίδα επανήλθε, προσφέροντας τις πληροφορίες της στο κοινό. Το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί εντελώς και πλέον η πλατφόρμα λειτουργεί κανονικά.

Εδώ θα μάθετε που ψηφίζετε

Από τις 07:00 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 19:00 το απόγευμα, εκατομμύρια πολίτες θα περάσουν από τις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τα εκλογικά τμήματα στα οποία είναι εγγεγραμμένοι, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που δεν το έχουν δει ακόμη. Εάν ανήκετε στη δεύτερη περίπτωση, μην ανησυχήσετε. Μπορείτε να βρείτε αρκετά εύκολα το μέρος όπου έχετε το δικαίωμα να ρίξετε την ψήφο σας στην κάλπη.

Που ψηφίζω: Η διαδικασία εύρεσης του τμήματος

Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr στην επιλογή «Μάθε πού Ψηφίζεις». Εναλλακτικά, μπορούν να καλέσουν στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00.

Το υπουργείο σημειώνει για τους ψηφοφόρους πως: «για τη διευκόλυνση των εκλογέων, προτείνεται πρώτα η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στο www.ypes.gr «Μάθε που ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν».

Ποια έγγραφα χρειάζομαι για να ψηφίσω;

Μπορείτε να ψηφίσετε:

  • με την αστυνομική ταυτότητα
  • ή το διαβατήριό σας
  • ή την άδεια οδήγησης
  • το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments