Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ποιοι κερδίζουν τη μάχη του σταυρού στις μεγάλες περιφέρειες

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ποιοι κερδίζουν τη μάχη του σταυρού στις μεγάλες περιφέρειες
Αποτελέσματα εκλογών 2019: Μετά τη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη του σταυρού και στους βουλευτές που θα εκλεγούν.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το ενδιαφέρον της μάχης του σταυρού είναι έντονο ειδικά για τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ποιοι εκλέγονται στο Επικρατείας

Η ΝΔ φαίνεται πως εκλέγει 5 βουλευτές απο το ψηφοδέλτιο επικρατείας και συγκεκριμένα τους Π. Πικραμμένο, Μαριέττα Γιαννάκου, Γ. Γεραπετρίτη, Τ. Θεοδωρικάκο και Χρ. Ταραντίλη. Από το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Β. Βασιλικός, Ε. Αχτσιόγλου, Π. Σκουρλέτης και Αλ. Φλαμπουράρης Το ΚΙΝΑΛ εκλέγει τον Γιώργο Καμίνη, το ΚΚΕ την Αλέκα Παπαρήγα ενώ έδρα λαμβάνει προς ώρας και η Ελληνική Λύση που εκλέγει τον κ. Βασίλειο Βιλιάρδο

Η Α΄ και η Β΄ Αθηνών

Στην Α Αθήνας η ΝΔ φαίνεται να λαμβάνει 6 έδρες και με ενσωματωμένο το 71,74% των σταυρών προηγείται η Ολγα Κεφαλογιάννη ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας, Νικήτας Κακλαμάνης, Θανάσης Πλεύρης, Αγγελος Συρίγος και Κώστας Μπογδάνος. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παίρνει 4 έδρες και προηγείται ο Νίκος Βούτσης ενώ ακολουθούν Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Φίλης και Χριστόφορος Βερναρδάκης. Στον Βόρειο Τομέα η ΝΔ παίρνει 7 έδρες και για την ώρα η κατάταξη έχει ως εξής: Κώστας Χατζηδάκης, Αδωνης Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Κουμουτσάκος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης και Ζωή Ράπτη.

Στην ίδια περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται προς ώρας με 4 έδρες: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιώργος Κατρούγκαλος. Στον Βόρειο Τομέα από μία έδρα παίρνει το ΚΚΕ – Θ. Παφίλης – το ΚΙΝΑΛ – Αν. Λοβέρδος, το ΜΕΡΑ25 – Κλ. Γρηγοριάδης – και η Ελληνική Λύση – Κατερίνα Αλεξοπούλου. Στον Δυτικό Τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 4 έδρες και εως αυτή τη στιγμή προηγούνται οι : Γ. Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Χαρά Καφαντάρη και Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Στην ίδια περιφέρεια η ΝΔ παίρνει 3 έδρες. Η μια έδρα πηγαίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολουθούν Μιλτος Βαρβιτσιώτης και Ιωάννης Λοβέρδος. Μια έδρα παίρνει το ΚΚΕ με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το ΚΙΝΑΛ με την Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλη Καρχιμάκη να δίνουν μάχη για το ποιος θα την καταλάβει. Στον Δυτικό Τομέα εκλέγεται και ο Κρίτωνας Αρσένης με το ΜΕΡΑ 25 και η Μαρία Αθανασίου με την Ελ. Λύση.

Στο Νότιο Τομέα η ΝΔ παίρνει 7 έδρες και προηγούνται: Ν. Δένδιας, Κ. Κυρανάκης, Δ. Χατζηδάκης, Χ. Θεοχάρης, Αννα Καραμανλή, Σ Βούλτεψη και Μπ. Παπαδημητρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με 6 έδρες: Ν. Παππάς, Θ. Φωτίου, Γ Μουζάλας, Γ. Μπαλαφας και Ρ. Χριστίδου και Ν. Ξυδάκης. Στην ίδια περιφέρεια το ΚΚΕ εκλέγει 2 βουλευτές – Χρ. Κατσώτη και Καν. Γεωργοπούλου. Μια έδρα πηγαίνει στο ΚΙΝΑΛ όπου επικεφαλής είναι η Φ. Γεννηματά ενώ απο μια έδρα παίρνει το ΜΕΡΑ 25 – Σ. Σακοράφα – και η Ελ. Λύση – Δ. Βαγενάς.

Αποτελέσματα εκλογών 2019 στον Πειραιά

Στην Α Πειραιά η ΝΔ παίρνει 4 έδρες: Κ. Κατσαφάδος, Γ. Μελάς, Ν. Μανωλάκος και Ν. Δούνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ μενει με μια έδρα στην περιφέρεια εκλέγοντας τον Θ. Δρίτσα. Στην Α Πειραιά εκλέγεται και η κυρία Σεμίνα Διγενή με το ΚΚΕ ενώ δεν παίρνει έδρα το ΜΕΡΑ 25 με το οποίο συμμετείχε στις εκλογές η Δανάη Στράτου σύζυγος του Γ. Βαρουφάκη.

Στην Β Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί δυνάμεις εκλέγοντας 3 βουλευτές: Ν. Κασιμάτη, Γ. Ραγκούση και Τρ. Αλεξιάδη. Στην ίδια περιφέρεια επικεφαλής για την ΝΔ είχε τεθεί ο Κ Μητσοτάκης και στην μάχη του σταυρού προηγείται ο Δ. Μαρκόπουλος και ακολουθεί ο Γ. Τραγάκης. Η ΝΔ φαίνεται να λαμβάνει 2 έδρες.

Ανατολική και Δυτική Αττική

Η ΝΔ εκλέγει 4 βουλευτές στην Ανατολική Αττική. Για την ώρα προηγούνται οι Γ. Μαρτίνου, Μ Βορίδης, Γ. Βλάχος και Β Οικονόμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 3 έδρες. Να σημειωθεί ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Αλ. Τσίπρας ενώ στην μάχη του σταυρού προηγούνται οι Χρ. Σπίρτζης και Ν Αθανασίου. Τρεις έδρες βγάζει η ΝΔ στην Δυτική Αττική: Θ Μπούρα, Ε. Λιάκο και Γ. Κώτσηρας ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα πάρει μια έδρα που θα παει στον Γ. Τσίπρα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments