Πολιτική

Εκλογές 2019: Τα βασικά ονόματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Εκλογές 2019: Τα βασικά ονόματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Εκλογές 2019: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει πως έχει στο μυαλό του τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση. Ποια είναι τα βασικά ονόματα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Εκλογές 2019: Η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει αύριο τη διακυβέρνηση της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ορκιστεί πρωθυπουργός και μάλιστα ο εκλογικός θρίαμβος φέρνει αυτοδυναμία. Τι φέρνει η επόμενη μέρα; Από την περασμένη Τετάρτη κιόλας σε σύσκεψη που έγινε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος συντάχθηκε το πρώτο σχέδιο των προεδρικών διαταγμάτων για την ορκωμοσία. Και όπως φαίνεται αυτό το πρώτο σχέδιο θα είναι και το τελικό.

Διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου αναµένεται να είναι ο Γρηγόρης ∆ηµητριάδης, εξ απορρήτων σύµβουλος του σηµερινού προέδρου της Ν∆ και άνθρωπος των ειδικών αποστολών. Γενικός γραµµατέας της κυβέρνησης και µε σηµαντικές αρµοδιότητες συντονισµού του κυβερνητικού έργου θα αναλάβει, κατά πληροφορίες, ο πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, Ακης Σκέρτσος.

Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης είναι ο επικρατέστερος για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται να είναι κοντά στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πιθανό ν’ αναλάβει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Σοβαρές πιθανότητες να αναλάβει το υπουργείο Οικονοµικών διατηρεί ο Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ τον σηµερινό διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Ν∆, Στέλιο Πέτσα, φέρουν οι πληροφορίες να αναλαµβάνει αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών, µολονότι το όνοµά του έχει ακουστεί και για επιτελική θέση στο Μέγαρο Μαξίµου.

Στο υπουργείο Υποδοµών φαίνεται πως κατευθύνεται ο Κώστας Αχ. Καραµανλής, ενώ φαίνονται «κλειδωμένες» οι αντίστοιχες θέσεις στα υπουργεία Εργασίας και Άμυνας, τα οποία αναλαμβάνουν εκτός σοβαρού απρόοπτου, οι Γιάννης Βρούτσης και Βασίλης Κικίλιας.

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας φαίνεται πως θα πάρει η Νίκη Κεραμέως, αυτό της Ενέργειας ο Κωστής Χατζηδάκης κι αυτό του Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη. Τέλος, ο Τάκης Θεοδωρικάκος βρίσκεται κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σε κάθε περίπτωση, στις 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του πρωθυπουργού και θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις για το νέο υπουργικό συμβούλιο και για το πρόσωπο που θα τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου της Βουλής. Την επόμενη ημέρα το νέο κυβερνητικό σχήμα θα ορκιστεί, για να ακολουθήσει η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η Βουλή θα ανοίξει στις 17 Ιουλίου.

Θα ακολουθήσει η εκλογή του προέδρου και των αντιπροέδρων, για να πάρει σειρά η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Από τις 21 Ιουλίου και μετά, θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την κατάθεση των πρώτων νομοσχεδίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments