Άποψη

Οι δύο πράξεις που θα αποκαλύψουν τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι δύο πράξεις που θα αποκαλύψουν τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ο Θανάσης Λυρτσογιάννης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τις δυο πράξεις που θα δείξουν τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πολλαπλά τα μηνύματα της κάλπης, θα λέγαμε χρησιμοποιώντας μία φράση του συρμού. Όμως, από αυτά τα πιο σημαντικά είναι η ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και η ισχυρή αντιπολίτευση που δόθηκε στον Αλέξη Τσίπρα. Και αναφέρουμε τα δύο ονόματα των αρχηγών, γιατί αυτοί ουσιαστικά (πολύ περισσότερα ισχύει για τον Αλέξη Τσίπρα, αφού το κόμμα του ήταν μικρό και δυσανάλογο με το εκλογικό ποσοστό που είχε στις προηγούμενες εκλογές) κέρδισαν τα ποσοστά των κομμάτων τους.

Πολύ πιο μεγάλος νικητής είναι ασφαλώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνο γιατί κέρδισε τις εκλογές, αλλά και γιατί είναι αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στο κόμμα του. Κανείς πλέον δεν θα μπορέσει να τον αμφισβητήσει. Καραμανλικοί και Σαμαρικοί θα συνταχθούν πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ η δύναμη των 158 βουλευτών του επιτρέπει να κινηθεί με άνεση και χωρίς εμπόδια.

Οι κινήσεις που θα δείξουν τα σχέδια του Μητσοτάκη

Τα επόμενα δύο ορόσημα τα οποία θα μας αποκαλύψουν πως αποκωδικοποίησε το μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι δύο. Το πρώτο είναι η σύνθεση της κυβέρνησης από την οποία θα φανεί όχι μόνο η κατεύθυνση που θα δώσει ο νέος πρωθυπουργός, αλλά και τις ισορροπίες, τις συμμαχίες, το πνεύμα που θα τη διαπνέει.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό οι προγραμματικές δηλώσεις. Από αυτές θα δούμε πόσο γρήγορα επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματός του και προπαντός το περιεχόμενο, η ουσία και η ταυτότητα των πολιτικών που θα εφαρμόσει. Γιατί παρά τις διακηρύξεις για παράδειγμα για μειώσεις στους φόρους, μειώσεις στις εισφορές, δεν είναι προφανές ότι θα έχει τη δημοσιονομική δυνατότητα να προχωρήσει με το ρυθμό και με το εύρος που έχει διακηρύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο δημοσιονομικός χώρος φαίνεται πως δεν επιτρέπει τέτοιες παρεμβάσεις και αλλαγές και αν η νέα κυβέρνηση θελήσει να προχωρήσει η δανειστές αναμένεται να ζητήσουν ισοδύναμα. Οπότε θα τεθεί ζήτημα πως και από που θα βρεθούν τα ισοδύναμα. Και η επιλογή θα καθορίσει ενδεχομένως και το πρώτο κρας τεστ ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Τα προαναφερόμενα ζητήματα θα δείξουν τέλος και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διαχειριστεί τη νίκη. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη, εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments