Αθλητισμός

Βραζιλία – Περού 3-1

Βραζιλία – Περού 3-1
Βραζιλία - Περού: Η "Σελεσάο" επικράτησε 3-1 της έκπληξης της διοργάνωσης στον μεγάλο τελικό του Copa America στο Μαρακανά και σήκωσε το 9ο τρόπαιο της Ιστορίας της.

Βραζιλία – Περού: Μπορεί το Περού να ήταν η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης όμως όλοι περίμεναν, μετά και το 5-0 στους ομίλους, ότι η Βραζιλία θα έχει εύκολο έργο στον τελικό και θα κατακτούσε το τρόπαιο του Copa America. Η Σελεσαό κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο, αλλά όχι όσο εύκολα περίμεναν, καθώς το Περού αποδείχτηκε πολύ δύσκολος αντίπαλος.

Η Βραζιλία με όπλο την εμπειρία και την αδιαμφισβήτητη ποιότητά της επικράτησε 3-1 του Περού και σήκωσε το 9ο τρόπαιο της Ιστορίας της. Η Σελεσάο ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια και παρότι βρέθηκε να παίζει με 10 παίκτες για τα τελευταία 20’ επιβλήθηκε με 3-1 για να κατακτήσει την κούπα για πρώτη φορά ύστερα από 12 ολόκληρα χρόνια και εκείνο το εντυπωσιακό 3-0 επί της Αργεντινής στην Βενεζουέλα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Βραζιλία έχει διοργανώσει πέντε Copa America και τα έχει κατακτήσει όλα!

Ο αγώνας:

To Περού ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης. Μέχρι το πρώτο 20λεπτο, δεν υπήρξε ρυθμός και το ματς ήταν μέτριο. Όμως, στο 18’ ο Ζέσους δέχτηκε την καταπληκτική μπαλιά του Αλβες και με εκπληκτικές προσποιήσεις και μια καταπληκτική ντρίμπλα «άδειασε» τους αντίπαλους αμυντικούς και με ωραία σέντρα βρήκε μόνο του τον Εβερτον στα λάθος μαρκαρίσματα των αντιπάλων αμυντικών και αυτός πλάσαρε τον Γκαλέσε και άνοιξε το σκορ. Ο Κουτίνιο είχε μια κεφαλιά μόλις άουτ στο 25’ και ο Ζέσους ακόμα μια καλή ευκαιρία για τους «καριόκας».

Όμως, σε μία οργανωμένη επίθεση των Περουβιανών, ο Τιάγκο Σίλβα έκανε χέρι, πέφτοντας στο έδαφος και το πέναλτι που δόθηκε, με τη βοήθεια του VAR, μετέτρεψε σε γκολ ο Γκερέρο στο πρώτο γκολ που δέχτηκε ο Αλισον στη φετινή διοργάνωση στο 42’. Η «Σελεσάο» απάντησε άμεσα με το πλασέ του Ζέσους μέσα στην περιοχή και έκανε το 2-1 στο 45’.

Οι παίκτες του Τίτε ξεκίνησαν «φουριόζοι» στην επανάληψη, ώστε να πετύχουν και τρίτο γκολ για να «καθαρίσουν» τον τελικό.

Ο Κουτίνιο και ο Φιρμίνο έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες για να το καταφέρουν και κάπου εκεί φάνηκε πως οι Βραζιλιάνοι άρχισαν να οπισθοχωρούν και να δέχονται πίεση, αλλά ανούσια για τοις παίκτες του Ρικάρντο Γκαρέκα. Οι Περουβιανοί προσπαθούσαν με πλαγιοκοπήσεις να βάλουν την μπάλα μέσα στην περιοχή του Αλισον, όμως είτε ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ, είτε οι αμυντικοί «καθάριζαν» τις επικίνδυνες φάσεις. Σε όλα τα παραπάνω, συνετέλεσε και το άτσαλο μαρκάρισμα του Ζέσους που έφερε τη δεύτερη κίτρινη και την αποβολή του επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι στο 68’.

Έτσι, στο 73’ το σουτ του Τράουκο έδιωξε σε κόρνερ ο Αλισον και στο 74’ η βολίδα του Φλόρες έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Ο Τίτε έβγαλε τον Κουτίνιο και έβαλε και τρίτο σέντερ μπακ, τον Μιλιτάο, για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Το ματς άρχισε να γίνεται πιο δυναμικό, κάτι που συνέφερε τη «Σελεσάο», την ώρα που οι Περουβιανοί δεν έβρισκαν πλέον διαδρόμους και άρχισαν να κουράζονται. Έτσι, μια καταπληκτική προσπάθεια του Εβερτον, που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ζαμπράνο, έφερε πέναλτι για τους Βραζιλιάνους που μετέτρεψε σε γκολ ο Ριτσάρλισον και έκανε το 3-1, «καθαρίζοντας» τον τελικό στο 90’ και η Βραζιλία πήρε το ένατό της Copa America.

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Σάντρο, Σίλβα, Μαρκίνιος, Ντάνι Άλβες, Κασεμίρο, Αρτούρ, Ζεσούς, Κουτίνιο (76′ Μιλιτάο), Έβερτον (90′ Άλαν), Φιρμίνο (75′ Ρισάρλισον).

Περού (Γκαρέτσα): Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Ζαμπράνο, Αμπράμ, Τραούκο, Τάπια (82′ Γκονζάλες), Γιοτούν (78′ Ρουϊντίας), Καρίγιο (86′ Κόλο), Κουέβα, Φλόρες, Γκερέρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments