Αθλητισμός

Όγκουστιν Ρούμπιτ: Όταν ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού “σκότωνε” τον Παναθηναϊκό (vid)

Όγκουστιν Ρούμπιτ: Όταν ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού “σκότωνε” τον Παναθηναϊκό (vid)
Όγκουστιν Ρούμπιτ: Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού έχει εξαιρετικό παρελθόν απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό.

Όγκουστιν Ρούμπιτ: Επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού είναι από το σήμερα το μεσημέρι ο Ογκουστίν Ρούμπιτ, ο οποίος και αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά μεταγραφή των «ερυθρολεύκων» το φετινό καλοκαίρι. Θυμίζουμε πως οι Πειραιώτες έχουν ήδη αποκτήσει επίσης τους Πάντερ, Κόνιαρη και Πολ, κλείνοντας τις θέσεις στα γκαρντ. Ο Ρούμπιτ είναι η πρώτη προσθήκη της ομάδας στην γραμμή των ψηλών και υπέγραψε συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Ογκουστίν Ρούμπιτ. Ο Αμερικανός φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Το who is who…

  • Γεννήθηκε: 14/08/1989
  • Υπηκοότητα: Αμερικανός
  • Ύψος: 2.01μ.
  • Θέση: Πάουερ φόργουορντ
  • Προηγούμενες ομάδες: Walter Tigers Tübingen (2014-2015), Ratiopharm Ulm (2015–2017), Brose Bamberg (2017–2019)

Οι περσινοί αριθμοί του…

Στο γερμανικό πρωτάθλημα -σε σύνολο 38 αγώνων- είχε μέσο όρο 23.5 λεπτά συμμετοχής, 14.6 πόντους (85.8% βολές, 67.2% δίποντα, 43.3% τρίποντα) και 5.3 ριμπάουντ. Στο Basketball Champions League -σε σύνολο 19 αγώνων- είχε μέσο όρο 25.9 λεπτά συμμετοχής, 13.3 πόντους (80.6% βολές, 63.6% δίποντα, 26.3% τρίποντα), 6.3 ριμπάουντ και 1.1 κλεψίματα».

Όγκουστιν Ρούμπιτ: Όταν «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό, με 26 πόντους σε 21 λεπτά

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού έχει ένα εξαιρετικό παρελθόν κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο του, Παναθηναϊκό, κόντρα στον οποίο μάλιστα είχε πετύχει και ρεκόρ καριέρας στην Euroleague. Ήταν στις 2 Φεβρουαρίου του 2018 όταν ο Παναθηναϊκός έφυγε από την Brose Arena της Βαμβέργης μια από τις πιο βαριές εκτός έδρας ήττες στην ευρωπαϊκή ιστορία του. Η Μπάμπεργκ έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και διέλυσε τους «πράσινους» με 95-74.

Μπροστάρης στη μεγάλη νίκη της γερμανικής ομάδας κόντρα σ΄εκείνη του Τσάβι Πασκουάλ ήταν ο Όγκουστιν Ρούμπιτ. Ο Αμερικανός ψηλός δεν είναι υπερβολή να πούμε πως έκανε το παιχνίδι της ζωής του. Συνολικά μέτρησε 26 πόντους στα 21’32” που αγωνίστηκε, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά (7/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 9/12 βολές), ενώ μέτρησε παράλληλα 8 ριμπάουντ, 2 λάθη και 2 τάπες, καλύπτοντας επάξια και την απουσία του Λέον Ραντόσεβιτς στο παιχνίδι εκείνο.

Δείτε στιγμιότυπα από την εξαιρετική εμφάνιση του Όγκουστιν Ρούμπιτ κόντρα στον Παναθηναϊκό:

Ζήσης Σαρικόπουλος: Τον εξετάζει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός, μετά την απόκτηση από του Μπράντον Πόλ, στρέφεται στην ενίσχυσή της φροντ λάιν του, με την απόκτηση ενός πάουερ φόργουορντ και ενός σέντερ που θα πλαισιώσουν τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Γιώργο Πρίντεζη. Βέβαια οι Πειραιώτες έχουν ακόμη μία θέση κενή για τα γκαρντ, αλλά είναι διατεθειμένοι να περιμένουν. Σύμφωνα με το sport-fm.gr πέρα από αυτές τις περιπτώσεις, οι «ερυθρόλευκοι» στοχεύουν και σε έναν Έλληνα ψηλό, ώστε να υπάρχει μία τρίτη λύση στη θέση «5».

Ο Έλληνας σέντερ που φέρεται να ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και μάλιστα έχει ήδη γίνει μία πρώτη επαφή, είναι ο Ζήσης Σαρικόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε την σεζόν που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Τσμόκι Μινσκ. Ο 29χρονος σέντερ με ύψος 2.13 μ. , είχε σε 26 αγώνες στην VTB League, 10,5 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ ανά παιχνίδι με συμμετοχή κάτι λιγότερο από 25 λεπτά.

Ο παίκτης, μεγάλωσε στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού από 7 χρονών και δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, αν και πρόσφατα είχε δηλώσει πως θα τον ενδιέφερε να συνεχίσει στο εξωτερικό. Ο Ολυμπιακός δεν αποκλείεται παράλληλα με τις κινήσεις που κάνει για τους ξένους ψηλούς που θα αποκτήσει, να προχωρήσει και για τον Σαρικόπουλο, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα σε Μαρούσι, Πανιώνιο, Άρη, ΑΕΚ και Προμηθέα Πάτρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments