Πολιτική

Β’ Πειραιά αποτελέσματα: Ποιοι εκλέγονται Βουλευτές

Β’ Πειραιά αποτελέσματα: Ποιοι εκλέγονται Βουλευτές
Β' Πειραιά αποτελέσματα: Σε αντίθεση με την Α' Πειραιά, ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε στην εκλογική περιφέρεια της Β' Πειραιώς.

Β’ Πειραιά αποτελέσματα: Στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Πειραιώς εκλέγονται 8 βουλευτές σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών με την ενσωμάτωση των ψηφοδελτίων αλλά και των σταυρών να έχει ολοκληρωθεί. Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες είχαν δικαίωμα να βάλουν μέχρι και τρεις σταυρούς προτίμησης σε κάθε ψηφοδέλτιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε με ποσοστό 38,22% στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Πειραιώς εκλέγοντας τρεις βουλευτές, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 30,19% και εκλέγει δύο βουλευτές. Το ΚΚΕ που συγκέντρωσε 8,02%, το ΜέΡΑ25 με 4,4% και η Ελληνική Λύση με 4,2%εκλέγουν από ένα βουλευτή, ενώ το ΚΙΝΑΛ με 5,1% δεν εκλέγει βουλευτή. Δείτε αναλυτικά τους βουλευτές:

ΣΥΡΙΖΑ:

  • Ειρήνη Κασιμάτη
  • Ιωάννης Ραγκούσης
  • Τρύφωνας Αλεξιάδης

Νέα Δημοκρατία:

  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Δημήτρης Μαρκόπουλος.

ΚΚΕ

  • Διαμάντω Μανωλάκου

ΜΕΡΑ25

  • Γιάνης Βαρουφάκης

Ελληνική Λύση

  • Σοφία Ασημακοπούλου

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Αυτό είναι το κόμμα που δεν πήρε ούτε μια ψήφο

Όλα τα κόμματα που παίρνουν μέρος στην εκλογική διαδικασία έχουν στόχο να πείσουν όσους περισσότερους πολίτες μπορούν. Τουλάχιστον θεωρητικά. Στις Εθνικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες υπάρχει ένα κόμμα που δεν κατάφερε να πείσει κανέναν. Ποιο είναι αυτό ; Οι Έλληνες οικολόγοι του Δημοσθένη Βεργή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχει δημοσιεύσει το Υπουργείο Εσωτερικών με βάση το 99,87% των καταμετρημένων ψήφων, η παράταξη του Βεργή λαμβάνει το απόλυτο μηδέν.

Αυτό το γεγονός γεννά πολλές απορίες καθώς για να λάβει μηδέν ψήφους σημαίνει ότι κανένας από τους υποψηφίους δεν ψήφισε τον εαυτό του. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίεργα αν αναλογιστεί κανείς πως στις πρόσφατες ευρωεκλογές είχε λάβει 11.511 ψήφους και ποσοστό 0,20% του εκλογικού σώματος.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Σάρωσε σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών

Ένα από τα δυνατότερα χαρτιά της Νέας Δημοκρατίας είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη. Η παρουσία της στην Βουλή τα τελευταία επτά χρόνια δεν είναι καθόλου τυχαία. Παραμένει παράλληλα ψηλά στις προτιμήσεις των πολιτών.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη αναδείχθηκε νικήτρια και στις εθνικές εκλογές 2019, αφού βρίσκεται στην πρώτη θέση της Α’ Αθηνών με 44.965 ψήφους και την ενσωμάτωση των σταυρών στο 100%. Η συγκεκριμένη περιφέρεια είναι μια από τις πιο σημαντικές. Γι’αυτό τα κόμματα ρίχνουν στη μάχη τα πιο τρανταχτά στελέχη τους και η Κεφαλογιάννη είναι ένα από αυτά για την Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments