Ελλάδα

Παναγιώτης Κοντολέων: Ποιος είναι ο νέος διοικητής της ΕΥΠ

Παναγιώτης Κοντολέων: Ποιος είναι ο νέος διοικητής της ΕΥΠ
Παναγιώτης Κοντολέων: Πρόσωπο έκπληξη από τον χώρο της ιδιωτικής ασφάλειας με ερείσματα στις ΗΠΑ, αναμένεται να τοποθετηθεί διοικητής της ΕΥΠ στη θέση του υπό αποχώρηση κ. Γιάννη Ρουμπάτη

Παναγιώτης Κοντολέων: Πρόσωπο έκπληξη από τον χώρο της ιδιωτικής ασφάλειας με ερείσματα στις ΗΠΑ, αναμένεται να τοποθετηθεί διοικητής της ΕΥΠ στη θέση του υπό αποχώρηση κ. Γιάννη Ρουμπάτη. Το κρίσιμο πόστο αναμένεται να αναλάβει –σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος»- ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, o ο ποίος αποτελί προσεκτική επιλογή του περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη. Ο Παναγιώτης Κοντολέων είναι διευθυντικό στέλεχος μεγάλων ελληνικών εταιρειών security, με συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και με ενδιαφέρον στα ζητήματα ασφαλείας στη Μέση Ανατολή.

Στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μεταφέρονται οι αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Υπενθυμίζεται ότι μια από τις πρώτες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το 2015 ήταν να διορίσει ως νέο αρχηγό της ΕΥΠ τον δημοσιογράφο Γιάννη Ρουμπάτη. Με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της ΓΓΕ, στον Πρωθυπουργό ουσιαστικά περνά η ευθύνη για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ.

«Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία συστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2421/1953 και μετονομάστηκε και οργανώθηκε με το ν. 1645/1986 και το ν. 3649/2008 (Α’ 39) μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, και προσωπικού, στον Πρωθυπουργό», αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ που ήδη αναρτήθηκε.

Τα σχετικά άρθρα

1. Με την επιφύλαξη της υποπερίπτωσης (δ) της περί-πτωσης 2.1 της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του παρόντος σχετικά με την υπαγωγή του ΕΚΟΜΕ Α.Ε. στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και της παραγράφου 5 του άρθρου 4 του παρόντος σχετικά με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο Υπουργείο Εξωτερικών, στον Πρωθυπουργό μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπως αυτή οργανώθηκε με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε’ του π.δ. 82/2017 και η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων όπως οργανώθηκε με τις διατάξεις του Κεφαλαίου ΣΤ’ του ίδιου π.δ.

3. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία συστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2421/1953 και μετονομάστηκε και οργανώθηκε με το ν. 1645/1986 και το ν. 3649/2008 (Α’ 39) μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, και προσωπικού, στον Πρωθυπουργό.

Διαβάστε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments