Πολιτική

Στέλιος Κουτνατζής: Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Στέλιος Κουτνατζής: Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Στέλιος Κουτνατζής: Ο λέκτορας Δημοσίου Δικαίου της Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης είναι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης.

Στέλιος Κουτνατζής: Σήμερα ορκίστηκε με κάθε επισημότητα η νέα κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε και έχρισε τον 40χρονο δικηγόρο τον νέο γενικό γραμματέα της κυβέρνησης. O Στέλιος Κουτνατζής είναι είναι λέκτορας Δημοσίου Δικαίου της Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της νέας εποχής στην Νέα Δημοκρατία.

Ο γνωστός δικηγόρος έχει σπουδάσει στην Νομική Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ και διδακτορικό στο Δημόσιο Δίκαιο στη Γερμανία. Στο παρελθόν έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη την περίοδο 2012-2015.

Στέλιος Κουτνατζής: Ποιος είναι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Λέκτορας Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Κάτοχος πτυχίου Νομικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (με το βαθμό «άριστα»), LL.M. από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard, και διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Νομικής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βερολίνου με τη διάκριση «summa cum laude» (άριστα). Έχει τιμηθεί για τη διδακτορική του διατριβή με το Βραβείο Ernst-Reuter του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βερολίνου. Έχει διατελέσει υπότροφος της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, του Προγράμματος Fulbright, καθώς και Landon H. Gammon Fellow της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, όπου και έχει εργασθεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης.

Είναι λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι επίσης υπεύθυνος έκδοσης του νομικού περιοδικού «Το Σύνταγμα», ενώ από τον Ιούλιο 2012 έως τον Ιανουάριο 2015 διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη.

Έχει δημοσιεύσει αυτοτελή έργα και άρθρα σε ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα ιδίως σε θέματα ελληνικού, συγκριτικού και διεθνούς συνταγματικού και διοικητικού δικαίου και συνταγματικής θεωρίας. Διαθέτει εκτός των προαναφερθέντων τομέων εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα διαπραγματεύσεων, φορολογίας και επενδύσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments