Διεθνή

Rip Torn: Απεβίωσε ο γνωστός ηθοποιός σε ηλικία 88 ετών

Rip Torn: Απεβίωσε ο γνωστός ηθοποιός σε ηλικία 88 ετών
Rip Torn: Το πραγματικό του όνομα ήταν Elmore Rual Torn Jr, ωστόσο ο ίδιος επέλεξε να τον φωνάζουν Rip.

Rip Torn: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο γνωστός ηθοποιός Rip Torn, όπως ανακοίνωσε ο μάνατζέρ του, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Ο Torn ήταν γνωστός από τον ρόλο του Artie στο σόου του HBO «The Larry Sanders Show» αλλά και από τη συμμετοχή του στην ταινία «Men In Black» με τον Will Smith.

Ο Torn έχει κερδίσει βραβείο Emmy, δυο Obies, καθώς και υποψηφιότητες Oscar και Τόνι κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Πιο συγκεκριμένα, κέρδισε Emmy για τη συμμετοχή του στο «The Larry Sanders Show» και ήταν υποψήφιος για Oscar το 1984 για το ρόλο του ως πατέρας στη δραματική ταινία του Μάρτιν Ριτς, «Cross Creek». Επιπλέον, κέρδισε υποψηφιότητα για βραβείο Tony για την πρώτη του ερμηνεία στο Broadway, ως τον σαδιστή γιο στο θεατρικό έργο του Τένεσι Γουίλιαμς «Sweet Bird of Youth».

Στη συνέχεια ο Torn αντικατέστησε τον Πολ Νιούμαν στο ρόλο του Τσανς Γουέϊν. Ο Torn, η συμπρωταγωνίστρια και σύζυγός του Ζεραλντίν Πέϊτζ καθώς και ο Νιούμαν, αναπαρήγαγαν τους ρόλους τους στη μεταφορά του έργου στην μεγάλη οθόνη το 1962. Η πρώτη ταινία στην οποία συμμετείχε ο Torn ήταν το «Baby Doll» του Ελία Καζάν από το 1956. Νωρίτερα, είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στην υποκριτική στο Actors Studio στη Νέα Υόρκη. Το ντεμπούτο του στο Broadway έγινε με το έργο «Desire Under the Elms» του Ον’Νιλ και το βραβείο Obie το κέρδισε για το ρόλο του στο έργο του Νόρμαν Μέϊλερ, «Deer Park».

Το πραγματικό του όνομα ήταν Elmore Rual Torn Jr, ωστόσο ο ίδιος επέλεξε να τον φωνάζουν Rip. Έκανε τρεις γάμους και απέκτησε έξι παιδιά και τέσσερα εγγόνια.

Ο Γουίλ Σμιθ, που δούλεψε μαζί του σε δύο «Men in Black», ανέβασε μια φωτογραφία τους στο Instagram, γράφοντας «R.I.P Rip».

Ο συγγραφέας Νιλ Γκέιμαν, δημιουργός μεταξύ άλλων και του βιβλίου «American Gods» που έγινε τηλεοπτική σειρά, έγραψε στο Twitter ότι ο Rip Torn ήταν η έμπνευση για τον χαρακτήρα του Mr. Wednesday, που στη σειρά υποδύεται ο Ίαν ΜακΣέιν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments