Οικονομία

Αναλήψεις από ΑΤΜ: Πότε τίθενται σε λειτουργία οι νέες χρεώσεις

Αναλήψεις από ΑΤΜ: Πότε τίθενται σε λειτουργία οι νέες χρεώσεις
Αναλήψεις από ΑΤΜ: Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα τεθούν σε ισχύ οι νέες χρεώσεις στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, από αυτή που έχει εκδώσει την κάρτα.

Αναλήψεις από ΑΤΜ: Λιγότερο από δύο εβδομάδες έμειναν προκειμένου να τεθούν σε ισχύ οι νέες χρεώσεις, οι οποίες αφορούν τις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, διαφορετικής από αυτή που έχει εκδώσει την κάρτα. Ειδικότερα, όσοι θελήσουν από 22 Ιουλίου να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτή που έχουν εκδώσει κάρτα θα πρέπει να γνωρίζουν πως η προμήθεια θα είναι μεγαλύτερη από ότι είναι τώρα.

Μέχρι σήμερα, οι ελληνικές τράπεζες εξυπηρετούσαν τους πελάτες και των υπολοίπων τραπεζών μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, εφαρμόζοντας διμερείς συμφωνίες. Η προμήθεια τους κυμαίνονταν περίπου στο 1,5 ευρώ ανά συναλλαγή. Αντίθετα, οι κάτοχοι ξένων καρτών επιβαρύνονταν στη χώρα μας με προμήθειες της τάξεως των 2 και 3 ευρώ. Ωστόσο, από τις 22 Ιουλίου τα παραπάνω θα σταματήσουν να ισχύουν καθώς η χρήση ΑΤΜ τράπεζας διαφορετικής από την τράπεζα έκδοσης της κάρτας θα επιβαρύνει ισόποσα τους κατόχους ελληνικών και ξένων καρτών.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για ενιαία αντιμετώπιση των Ευρωπαίων πολιτών, όσον αφορά στην τιμολόγηση των τραπεζικών υπηρεσιών. Οι αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ της ίδιας τράπεζας, που έχει εκδώσει την κάρτα, όπως είναι λογικό θα γίνονται χωρίς χρέωση. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τράπεζες φέρεται να σχεδιάζουν την επιβολή χρεώσεων και ως εκδότες της κάρτας (issuers). Οι χρεώσεις αυτές θα κυμαίνονται μεταξύ 0,60 λεπτών και 0,75 λεπτών.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη ενημερώσει πως θα «κρατά» προμήθεια 0,60 λεπτά για κάθε συναλλαγή εντός Ευρωζώνης και η Eurobank 0,75 λεπτά, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται, τόσο η Alpha Bank, όσο και η Εθνική Τράπεζα Συμπερασματικά, οι χρεώσεις πλέον -αναλόγως την τράπεζα- θα ξεπερνούν ακόμη και τα 3 ευρώ, ενώ αν μιλάμε για συναλλαγές εκτός ευρωζώνης, η προμήθεια θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, ξεπερνώντας ακόμη και τα 4 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments