Πολιτική

Σταμάτης Μαλέλης: Τέλος από το ΚΙΝΑΛ

Σταμάτης Μαλέλης: Τέλος από το ΚΙΝΑΛ
Σταμάτης Μαλέλης: Ο γνωστός δημοσιογράφος ανακοίνωσε την παραίτηση του από το ΚΙΝΑΛ μετά τη συνάντηση που είχε με τη Φώφη Γεννηματά.

Σταμάτης Μαλέλης: Ο μέχρι πρότινος γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης, είχε συνάντηση με την πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, στην οποία διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων, με τον ίδιο να δηλώνει την παραίτηση του από τη θέση την οποία κατείχε μέχρι σήμερα. Στη δήλωση του ο κ. Μαλέλης έκανε λόγο για «διάσταση απόψεων και προσεγγίσεων για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη».

Παράλληλα, τόνισε πως θα συνεχίσει να παλεύει για ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό Κίνημα και μια δημοκρατική παράταξη που θα είναι σε θέση να βοηθήσει την κοινωνία. Τέλος, ανέφερε πως θεωρεί ότι θα έρθουν δύσκολες μέρες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και ότι το ΚΙΝΑΛ «πρέπει να είναι είναι μπροστά με καθαρές και όχι αμφίσημες απόψεις».

«Σήμερα συναντήθηκα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ Φώφη Γεννηματά. Στη μεταξύ μας συνάντηση επικυρώθηκε αυτό που συμβαίνει εδώ και δυο μήνες. Η διάσταση απόψεων και προσεγγίσεων για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Η κ Γεννηματά όπως έχει κάθε δικαίωμα σκοπεύει να δρομολογήσει αλλαγές στην κομματική διάρθρωση, με τις οποίες εγώ δεν συμφωνώ.

Την ευχαρίστησα για τη συνεργασία. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι θα συνεχίσω να παλεύω για ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό Κίνημα και για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι σε ετοιμότητα να προστατεύσει την κοινωνία, τις κατακτήσεις της και κυρίως το κοινωνικό κράτος. Πιστεύω ότι έρχονται δύσκολες μέρες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, και το Κίνημα πρέπει να είναι είναι μπροστά με καθαρές και όχι αμφίσημες απόψεις. Την κριτική μου σε πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν το ΚΙΝΑΛ να χάσει την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου θα την ασκήσω στα όργανα του Κόμματος Εκπτώσεις στις αρχές μου και στις ιδέες μου δεν κάνω. Θέσεις τις οποίες δεν πιστεύω δεν μπορώ να υπηρετήσω», ανέφερε στη δήλωση του ο Σταμάτης Μαλέλης.

ΚΙΝΑΛ: Διαγράφτηκαν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Λίνα Μενδώνη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία θα ορκιστεί αύριο στις 12:00 στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη παράδοση παραλαβή των υπουργείων. Στο νέο υπουργικό συμβούλιο μετέχουν 21 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, εκ των οποίων τα 18 είναι υφυπουργοί και οι 3 υπουργοί.

Οι 3 εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί είναι οι Κυριάκος Πιερρακάκης, Λίνα Μενδώνη και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Οι δύο τελευταίοι κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (Ε.Δ.Ε.ΚΑ.Π.) του Κινήματος Αλλαγής, διαγράφονται από μέλη του κόμματος. Υπενθυμίζουμε ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Λίνα Μενδώνη ανέλαβε υπουργός Πολιτισμού.

Η νέα υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις για το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει, καθώς από το 1999 έως το 2004 κατείχε τη θέση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού. Είναι Δρ. Αρχαιολογίας και εργάζεται από το 1988 στο Κέντρο Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ενώ μεγάλος αριθμός άρθρων της έχει δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επιστρέφει σε ένα υπουργείο (Προστασίας) που γνωρίζει όσο λίγοι πολιτικοί, και που επί των ημερών του η αστυνομία σημείωσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της με κορυφαία τη σύλληψη των μελών της 17 Νοέμβρη. Θα αναλάβει να υλοποιήσει τον κεντρικό στόχο της ΝΔ να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, αλλά και την εφαρμογή της κατάργησης του ασύλου ανομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης