Αθλητισμός

Euroleague: Συμμετέχει κανονικά ο Ολυμπιακός

Euroleague: Συμμετέχει κανονικά ο Ολυμπιακός
Euroleague: Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν, ανεξάρτητα από το που θα αγωνίζεται στις εγχώριες διοργανώσεις.

Euroleague: Τις τελευταίες ημέρες και μετά τον επίσημο υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2 Ανδρών κυκλοφορούσαν δημοσιεύματα που ήθελαν τη συμμετοχή των Ερυθρολεύκων στη Euroleague να κινδυνεύει. Σήμερα όμως το θέμα της συμμετοχής του Ολυμπιακού στην επόμενη σεζόν της Ευρωλίγκας έκλεισε για τα καλά.

Στο meeting που έλαβε χώρα στο Μόναχο μεταξύ του Τζόρντι Μπερτομέου και των εκπροσώπων όλων των συλλόγων της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός πήρε την έγκριση για την συμμετοχή του στην διοργάνωση της νέας σεζόν, ανεξάρτητα με το που θα αγωνίζεται στις εγχώριες διοργανώσεις. Έτσι θα συμμετάσχει κανονικά τη σεζόν 2019-20 στην κορυφαία διασυλλογική λίγκα.

Πέρα από το θέμα του Ολυμπιακού στο meeting συζητήθηκαν τα νέα κριτήρια για τη συμμετοχή στη διοργάνωση, έγινε ο απολογισμός της σεζόν που ολοκληρώθηκε, ενώ εγκρίθηκαν τα μπάτζετ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Τα νέα κριτήρια συμμετοχής στη EuroLeague, τα οποία έγιναν αποδεκτά από τους μετόχους και θα τεθούν σε ισχύ από τη σεζόν 2020-21.

Πιο συγκεκριμένα, στο συμβούλιο της EuroLeague έγινε γνωστό ότι:

  • Οι θέσεις του EuroCup θα είναι περισσότερες, καθώς εκτός από τον κάτοχο δικαίωμα συμμετοχής στη EuroLeague θα έχει και ο φιναλίστ
  • Οι θέσεις από τις εγχώριες λίγκες θα αντικατασταθούν από Wild Cards
  • Το μέγιστο όριο ομάδων ανά χώρα θα καταργηθεί
  • Από τις δύο ομάδες του EuroCup που θα βρίσκονται στη EuroLeague, εκεί που θα τερματίσει πιο ψηλά, θα παραμείνει στη EuroLeague, εφόσον έχει φτάσει στα playoffs. Κι αν γίνει αυτό, τότε από το EuroCup της χρονιάς εκείνης θα έχει δικαίωμα μόνο ο κάτοχος να βρεθεί στη EuroLeague.

H κατάσταση στη Euroleague διαμορφώνεται ως εξής:

  • 11 ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο
  • 2 Wild Cards
  • 2 ομάδες από το EuroCup
  • 3 ετήσιες Wilds Cards (σ.σ. η πρωταθλήτρια Αδριατικής Λίγκας θα έχει προτεραιότητα, καθώς η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν έχει κάποια ομάδα με Wild Card ή εγγυημένο συμβόλαιο).

Κοινώς, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι από το 2020 δεν θα υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στα εθνικά πρωταθλήματα και τη EuroLeague, ενώ στόχος είναι να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το EuroCup. H Ένωση Παικτών ενέκρινε προτάσεις για τh sez;on 2019-20, για δεύτερη ιατρική γνώμη για τους παίκτες που τραυματίζονται, για ληξιπρόθεσμες πληρωμές, για προπονήσεις και για συνθήκες προετοιμασίας και ταξιδιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments