Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Λεσόρτ και Εντούρ στη λίστα του Μπλατ (vids)

Ολυμπιακός: Λεσόρτ και Εντούρ στη λίστα του Μπλατ (vids)
Ολυμπιακός: Οι περιπτώσεις του Ματίας Λεσόρτ και του Μορίς Εντούρ είναι αυτές που έχει ξεχωρίσει ο Ντέιβιντ Μπλατ για την γραμμή ψηλών των «ερυθρολεύκων».

Ολυμπιακός: Με αμείωτους ρυθμούς προχωράει ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν, με τους Πειραιώτες να έχουν ήδη προχωρήσει στην απόκτηση τεσσάρων παικτών. Ο λόγος για τους Αντώνη Κόνιαρη (πλέι-μέικερ), Κέβιν Πάντερ (σούτινγκ-γκαρντ), Μπράντον Πολ (γκαρντ/φόργουορντ) και Όγκοστιν Ρούμπιτ (πάουερ-φόργουορντ). Μπορεί την περασμένη σεζόν η ομάδα να αντιμετώπισε κάποια προβληματα με χρωστούμενα σε μερικούς παίκτες, αλλά η διοίκηση δείχνει πως σιγά σιγά τα πράγματα επιστρέφουν στην ομαλότητα τους και ενισχύει την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη νέα σεζόν.

Πλέον, στον Ολυμπιακό έχουν στρέψει την προσοχή τους στην απόκτηση ενός αθλητικού σέντερ με έφεση στην άμυνα και το παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Ουσιαστικά, ο Ντέιβιντ Μπλατ θέλει έναν ψηλό, ο οποίος θα αποτελεί φόβητρο για τον εκάστοτε αντίπαλο, μπορώντας να ανταπεξέλθει στον ρόλο του… τερματοφύλακα. Γι’ αυτό και ξεψαχνίζει την αγορά με τους συνεργάτες του και έχει ήδη ξεχωρίσει δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «fosonline.gr».

Ο «δυναμίτης» Λεσόρτ

Ο πρώτος στη λίστα είναι ο Ματίας Λεσόρτ της Μάλαγα, ο οποίος είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό και το περασμένο καλοκαίρι. Τότε οι δύο πλευρές είχαν βρεθεί σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις, αλλά η υπόθεση του στη συνέχεια «ναυάγησε», με τον παίκτη να καταλήγει στην Ουνικάχα Μάλαγα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή η ισπανική ομάδα θέλει να απαλλαγεί από την παρουσία του στο ρόστερ της, αν και ο ίδιος έκανε μια αρκετά καλή σεζόν. Στο Eurocup έτρησε 11 πόντους (70.1% δίποντα, 60.2% βολές), 5.4 ριμπάουντ (1.7 επιθετικά – 3.6 αμυντικά), 1.1 ασίστ, 0.9 κλεψίματα και 1.3 μπλοκ, αγωνιζόμενος σε 19 ματς. Μάλιστα, πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις με την Μάλαγα στα πλέι-οφς της διοργάνωσης, κόντρα στην Άλμπα, έχοντας μέσο όρο 15.7 πόντους (80% δίποντα), 6 ριμπάουντ και 1.7 μπλοκ.

Ο Λεσόρτ φημίζεται ιδιαίτερα για τα αθλητικά του προσόντα. Είναι ένας παίκτης ιδιαίτερα σκληροτράχηλος στην άμυνα με ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη και ταχύτητα στο να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο. Παράλληλα, έχει την ικανότητα να τρέξει με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα το γήπεδο, ενώ είναι λειτουργικός και στις συνεργασίες pick and roll και μπορεί να προσφέρει ασφάλεια στα ριμπάουντ.

Η λύση του Εντούρ

Παράλληλα, υπάρχει και εξετάζεται η περίπτωση του Μορίς Εντούρ. Ο 27χρονος σέντερ κυκλοφορεί ελεύθερος, καθώς μόλις λίγο καιρόν πριν έμεινε ελεύθερος από την Ούνικς Καζάν, ύστερα από δύο χρόνια συνεργασίας (2017-2019) του με την ρωσική ομάδα. Ο ίδιος είχε αγωνιστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2015-16, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε για μία σεζόν (2016-17) στο ρόστερ των Νιου Γιορκ Νικς, δίχως να καταφέρει να διακριθεί στο ΝΒΑ.

Ένας παίκτης που βγάζει ενέργεια στο παρκέ, έχει ένστικτο για τα ριμπάουντ, μπορεί να κινηθεί σωστά στο πικ-εν-ρολ και παρουσιάζεται εξαιρετικός στο παιχνίδι πάνω από το στεφάνι. Έχει καλές κινήσεις στην επίθεση και ξέρει να αξιοποιεί τα μακριά του χέρια στην άμυνα, εκμεταλλευόμενος τα αθλητικά του προσόντα. Αγωνιζόμενος φέτος στην Ούνικς στο ΓιούροΚαπ, είχε μέσο όρο 5.1 πόντους (42.9% δίποντα, 72.2% βολές), 4.2 ριμπάουντ, 1.3 κλεψίματα και 0.6 μπλοκ ανά παιχνίδι, αγωνιζόμενος σε 11 ματς, έχοντας 17:35 λεπτά συμμετοχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments