Ελλάδα

Ανεμοστρόβιλος Χαλκιδική: Ο αέρας πήρε γυναίκα και την έριξε μέσα σε κάδο

Ανεμοστρόβιλος Χαλκιδική: Ο αέρας πήρε γυναίκα και την έριξε μέσα σε κάδο
Ανεμοστρόβιλος Χαλκιδική: Απίστευτα πράγματα στη Χαλκιδική. Ο αέρας σήκωσε στην κυριολεξία μια γυναίκα και την έριξε σε κάδο.

Ανεμοστρόβιλος Χαλκιδική: Μια από τις μαρτυρίες που θα συζητιούνται για καιρό μετά το πέρασμα του τυφώνα από την Χαλκιδική ήταν η περιπέτεια που έζησε μια γυναίκα και δικηγήθηκε στην συνέχεια όταν μεταφέρθηκε τραυματισμένη ελαφρά στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών. Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ.Κατσάς μιλώντας στην ΕΡΤ μετέφερε όσα του διηγήθηκε η γυναίκα.

Όπως είπε ο δυνατός αέρας την πέταξε σε έναν κάδο σκουπιδιών και στη συνέχεια ο κάδος παρασύρθηκε για πεντακόσια μέτρα! Όπως είπε μάλιστα ο κ.Κατσάς παρά τα όσα πέρασε η γυναίκα τα τραύματά της δεν ήταν σοβαρά.

Χαλκιδική: 5.000 κεραυνοί σκόρπισαν τον θάνατο

Σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών της περιοχής, την ώρα της κορύφωσης του φαινομένου που δεν ξεπέρασε τα 20 λεπτά έπεσαν συνολικά 5.000 κεραυνοί, αιτιολογώντας τις μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν το φαινόμενο ότι η νύχτα έγινε μέρα. Οι άνεμοι έπνεαν θυελλώδεις στα 11 μποφόρ, με ταχύτητα που έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις τα 100 χλμ την ώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όγκος του νερού που έπεσε δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, με τις ζημιές να αποδίδονται στον έντονο αέρα που παρέσυρε τα πάντα.

Ο ΣΚΑΪ μετέδωσε εικόνες από το χτύπημα της κακοκαιρίας στη Χαλκιδική. Αλλεπάλληλοι κεραυνοί έκαναν τη νύχτα μέρα.

Χρυσοχοΐδης από τη Χαλκιδική: Είμαστε εδώ για να κλείσουμε πληγές

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος βρέθηκε από νωρίς το πρωί στη Χαλκιδική, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τη θεομηνία στην οποία τόνισε: «Θρηνούμε για την απώλεια αυτών των ψυχών, είμαστε αλληλέγγυοι στους συγγενείς τους που θρηνούν». Ο υπουργός μετέβη τη νύχτα στην πληγείσα περιοχή που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και βρέθηκε στο δημαρχείο Νέας Προποντίδας στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής για το συντονισμό των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και τη διαχείριση της κρίσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος , ο δήμαρχος Προποντίδας Μανώλης Καρράς καθώς και στελέχη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού. Η αναισθησιολόγος του ΕΚΑΒ Χριστίνα Καραμπελίδου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το σύνολο των τραυματιών που μεταφέρθηκαν κατά την διάρκεια της θεομηνίας στα νοσοκομεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε συνολικά με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου 35 τραυματίες, τέσσερις εκ των οποίων διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία Παπανικολάου και Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης. Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Παπανικολάου, ενώ ένα 12χρονο αγόρι νοσηλεύεται στο Γεννηματάς με κάταγμα στο μηρό. Σε άλλα 30 άτομα, με ελαφρά τραύματα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Λόγω της έκτακτης ανάγκης, τα 9 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής ενισχύθηκαν το βράδυ με 11 ακόμη ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, «η παρουσία υπηρεσιών ήταν πρωτοφανής, γενναία και με αυταπάρνηση. 150 άτομα και 55 οχήματα ήταν εδώ διατεταγμένα από χθες το πρωί που εντοπίστηκε το φαινόμενο και δόθηκε ALERT. Σαράντα μηχανήματα της Περιφέρειας και 100 εργαζόμενοι συμμετέχουν. Η δουλειά των υπηρεσιών είναι τόσο σημαντική που ελαχιστοποίησαν τις ζημιές στο βαθμό του δυνατού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments