Πολιτική

Άγκυρα σε Μητσοτάκη: “Ελπίζουμε ότι θα μας παραδώσετε τους οκτώ πραξικοπηματίες”

Άγκυρα σε Μητσοτάκη: “Ελπίζουμε ότι θα μας παραδώσετε τους οκτώ πραξικοπηματίες”
Άγκυρα σε Μητσοτάκη: Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ερντογάν με δηλώσεις του ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκδώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς στην Τουρκία.

Άγκυρα σε Μητσοτάκη: Την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ερντογάν, Ομέρ Τσελικ. «Ο Μητσοτάκης από την οικογένειά του ξέρει τι είναι πραξικόπημα καθώς ο πατέρας του διέφυγε στην Τουρκία. Έχουμε ελπίδα να κάνει περισσότερα για να μας επιστρέψουν τους 8 πραξικοπηματίες – τρομοκράτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελικ.

Θυμίζουμε πως οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, αφότου αφέθηκαν ελεύθεροι από την ελληνική δικαιοσύνη, διαμένουν σε μυστική τοποθεσία. Μάλιστα, λίγο καιρό πριν, σε δηλώσεις τους στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες φέρεται να ανέφεραν πως φοβούνται για τη ζωή τους. «Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να ρισκάρουν στελέχη τους για να μας απαγάγουν ή να μας δολοφονήσουν. Δεν λειτουργούν έτσι. Συνεργάζονται με σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά σε ανάλογες περιπτώσεις», είχαν τονίσει χαρακτηριστικά τότε. Παράλληλα, φέρεται να είχαν εκφράσει τους φόβους τους ότι η Αγκυρα θα στείλει εκτελεστές που θα αναλάβουν την απαγωγή ή την εξόντωσή τους.

Υπενθυμίζεται δε, πως η Άγκυρα είχε αντιδράσει έντονα για την απελευθέρωση τους, κατηγορώντας τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εμμέσως ότι είχε συμφωνήσει να τους παραδώσει. «Η Ελλάδα είναι χώρα που έχει πολλά πραξικοπήματα και θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους 8 πραξικοπηματίες», είχε δηλώσει τότε ο Μπεκίρ Μποζντάγ, αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης. «Η Ελλάδα προστατεύει και υποστηρίζει πραξικοπηματίες, τρομοκράτες, γκιουλενιστές. Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι λόγος ανδρός. Υπάρχει πολιτική κατεύθυνση στην απόφαση αυτή», τόνισε.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε ευθέως απειλήσει τη χώρα μας λέγοντας πως μπορεί η Eλλάδα να μην τους εξέδωσε ή ακόμη να τους εξασφαλίσει και άλλες δυνατότητες και σωματοφύλακες και πρόσθεσε: «Μπορεί να τους υποθάλπει όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ότι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments