Πολιτική

Εκλογές 2019: Ένσταση Κουρουμπλή και επανακαταμέτρηση στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών

Εκλογές 2019: Ένσταση Κουρουμπλή και επανακαταμέτρηση στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών
Εκλογές 2019: Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έμεινε εκτός Βουλής από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο για μόλις πέντε ψήφους και κατέθεσε ένσταση, ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων στον Δυτικό Τομέα της Β' Αθηνών.

Εκλογές 2019: Η «μάχη» ανάμεσα σε Παναγιώτη Κουρουμπλή και Θανάση Παπαχριστόπουλο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα «θρίλερ» στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Οι δύο πολιτικοί διεκδικούσαν την τέταρτη και τελευταία θέση του ΣΥΡΙΖΑ στον Β2 Δυτικό Τομέα της Αθήνας, με το αποτέλεσμα να κρίνεται κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Κι αυτό γιατί από τη μια ο κ. Παπαχριστόπουλος συγκέντρωσε 13.689 σταυρους και ο κ. Κουρουμπλής 13.684, μια διαφορά δηλαδή μόλις πέντε ψήφων σε ολόκληρο τον Β2 Δυτικό Τομέα της Αθήνας. Ωστόσο, φαίνεται πως το εκλογικό αυτό «θρίλερ», θα έχει ένα ακόμη επεισόδιο.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατέθεσε ένσταση, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα που τον άφησε εκτός Κοινοβουλίου. Έτσι, οι δύο πολιτικοί θα οδηγηθούν αύριο στα δικαστήρια για την προβλεπόμενη διαδικασία επανακαταμέτρησης, εξαιτίας της πολύ μικρής διαφοράς. Αρχικά, στην διαδικασία επανακαταμέτρησης, θα μαζευτούν οι σταυροί από τα 680 εκλογικά τμήματα, τα οποία θα χωριστούν σε 16 κλιμάκια, όπου θα βρίσκονται 16 δικαστικοί αντιπρόσωποι με δύο υπαλλήλους του Πρωτοδικείου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πόσος χρόνος θα χρειαστεί για τη διαδικασία, αλλά το σίγουρο είναι ότι μέχρι τη Δευτέρα (15/7) το ζήτημα θα έχει κλείσει οριστικά και πέραν πάσης αμφιβολίας, και πέραν πάσης αμφιβολίας, σχετικά με το ποιος από τους δύο πολιτικούς κατακτά την τελευταία εκλόγιμη θέση στον Β2 Δυτικό Τομέα της Αθήνας.

Εκλογές 2019: Αυτό είναι το κόμμα που δεν πήρε ούτε μια ψήφο

Όλα τα κόμματα που παίρνουν μέρος στην εκλογική διαδικασία έχουν στόχο να πείσουν όσους περισσότερους πολίτες μπορούν. Τουλάχιστον θεωρητικά. Στις Εθνικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες υπάρχει ένα κόμμα που δεν κατάφερε να πείσει κανέναν. Ποιο είναι αυτό ; Οι Έλληνες οικολόγοι του Δημοσθένη Βεργή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχει δημοσιεύσει το Υπουργείο Εσωτερικών με βάση το 99,87% των καταμετρημένων ψήφων, η παράταξη του Βεργή λαμβάνει το απόλυτο μηδέν.

Αυτό το γεγονός γεννά πολλές απορίες καθώς για να λάβει μηδέν ψήφους σημαίνει ότι κανένας από τους υποψηφίους δεν ψήφισε τον εαυτό του. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίεργα αν αναλογιστεί κανείς πως στις πρόσφατες ευρωεκλογές είχε λάβει 11.511 ψήφους και ποσοστό 0,20% του εκλογικού σώματος.

Εκλογές 2019: Ποιος είναι ο Δημήτρης Βεργής και οι Έλληνες Οικολόγοι

Ο Δημοσθένης Βεργής είναι Έλληνας, πολιτικός πρώην αυτοαπασχολούμενος, συνδικαλιστής, δημοσιογράφος και ειρηνιστής. Για πολλά χρόνια ο Βεργής έζησε στη Γαλλία. Το 1986 ο Βεργής ίδρυσε τους Έλληνες Οικολόγους, ένα προσωποπαγές κόμμα του οποίου είναι ο μοναδικός αναγνωρίσιμος υποψήφιος. Το πλέον αναγνωρίσιμο στοιχείο του κόμματος του είναι οι συχνά προκλητικές πολιτικές του αφίσες, οι οποίες κατά καιρούς απεικονίζουν τον ίδιο γυμνό ή με ασυνήθιστες ενδυμασίες. Υποστηρίζει τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης και του απεριόριστου γυμνισμού. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του θεωρείται πως προέρχεται από τους ανθρώπους που εκτιμούν το χιούμορ.

Τον Ιούνιο του 2014 καταδικάστηκε σε 37 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη χωρίς αναστολή για απάτη σε βάρος του δημοσίου επειδή διεκδικούσε δασικές ή αναδασωτέες δημόσιες εκτάσεις με πλαστούς τίτλους. Συνελήφθη τον Αύγουστο του 2014 στα Εξάρχεια και απελευθερώθηκε το 2017 με χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments