Αθλητισμός

Κώστας Κουφός: Ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Έλληνα σέντερ

Κώστας Κουφός: Ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Έλληνα σέντερ
Κώστας Κουφός: Eκτός του Παναθηναϊκου, για τον 30χρονο σέντερ ενδιαφέρονται η Μπασκόνια και τέσσερις ομάδες του NBA.

Κώστας Κουφός: Σε ένα μεγάλο δίλημμα βρίσκεται ο Έλληνας σέντερ, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα. Αυτό δεν είναι άλλο από το δίλημμα ΝΒΑ ή Ευρώπη. Όπως αναφέρει το ισπανικό site columnacero.com, ο Παναθηναϊκός, η Μπασκόνια και τέσσερις ομάδες του NBA ενδιαφέρονται για τον 30χρονο Κώστα Κουφό.

Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται πως οι «πράσινοι» έχουν καταθέσει καλύτερη πρόταση σε σχέση με τους Βάσκους, αν και πρώτος στόχος του παίκτη είναι να παραμείνει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Βέβαια ο έγκριτος δημοσιογράφος Chris Haynes επισημαίνει πως ο Έλληνας διεθνής βρίσκεται στο στόχαστρο των Πίστονς, των Ράπτορς, των Κινγκς, αλλά και των Μπακς, όσον αφορά τις ομάδες του ΝΒΑ.

Θυμίζουμε ότι ο Κουφός έμεινε ελεύθερος από το Σακραμέντο και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Να σημειωθεί ότι σε 686 ματς στο ΝΒΑ μετράει 5,7 πόντους και 5 ριμπάουντ/μέσο όρο.

Κώστας Κουφός: Βιογραφικό

Ο Κουφός ήταν μαθητής στο Λύκειο του GlenOak στο Κάντον. Ήταν McDonald’s All-American και κατατάχθηκε #3 κεντρικός το 2007 των λυκείων από την ιστοσελίδα Rivals.com.[1] Έπαιξε επίσης για την ομάδα AAU, η οποία είχε χορηγό τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Κολεγιακή Καριέρα

Το 2007, ο Κουφός μπήκε στους Buckeyes, στο Οχάιο, όπου αντικατέστησε τον Γκρεγκ Όντεν στην θέση του σέντερ. Πήρε τον τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη στο National Invitation Tournament (NIT) του 2008, αφού είχε οδηγήσει τους Buckeyes στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με νίκη ενάαντια στο UMass Minutemen, με τελικό σκορ 92-85. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επαγγελματικές ομάδες να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Αυτήν την χρονιά, ο Κουφός είχε μέσο όρο 14.4 πόντους, 6.7 ριμπάουντ και 1.8 τάπες σε κάθε παιχνίδι.

Καριέρα

Στις 21 Απριλίου 2008, ο Κουφός δήλωσε ότι είναι διαθέσιμος για το ΝΒΑ, αλλά τελικά δεν προσέλαβε ατζέντη, αυτό θα του επέτρεπε να επιστρέψει στην Πολιτεία του Οχάιο εάν αποσυρόταν από την επιλογή ή πριν από την προθεσμία της 16ης Ιουνίου. Παρόλα αυτά, την ίδια ώρα, ήταν αναμενόμενο να εγκαταλείψει τους Buckeyes για να υπογράψει με μία επαγγελματική ομάδα στην Ελλάδα.

Απέρριψε ένα 3ετές συμβόλαιο των 5 εκατ. ευρώ από το τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Στις 8 του Μάη η Canton Repository ανακοίνωσε ότι ο Κουφός υπέγραψε με τον ατζέντη Μαρκ Τερμίνι, ο οποίος είχε ως έδρα το Cleveland και έτσι τέλειωσε την κολεγιακή του διαθεσιμότητα.

  • Γιούτα Τζαζ

Ο Κουφός επιλέχθηκε από την ομάδα του ΝΒΑ Utah Jazz, με 23η γενική επιλογή στα Draft του ΝΒΑ 2008. Τον Μάρτιο του 2009, η Jazz τον ανέθεσε στο D-League σύλλογο Utah Flash. Μετά το πρώτο πλέι-οφ παιχνίδι των Flash, η Jazz τον πήρε από την D-League, εξαιτίας τραυματισμού του βασικού κεντρικού της, Μεχμέτ Οκούρ.

Ο Κουφός ξαναπήγε στους Flash στις 8 Μαρτίου του 2010 και ξανακλήθηκε στις 22 Μαρτίου του 2010. Στις 14 Ιουλίου του 2010, ο Κουφός μεταφέρθηκε στην Minnesota Timberwolves σε συμφωνία που περιλάμβανε τον Αλ Τζέφερσον.

  • Ντένβερ Νάγγετς

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2011, ο Κουφός μεταφέρθηκε στους Denver Nuggets σε μία συμφωνία που περιελάμβανε τους New York Knicks, η οποία έφερε τον Καρμέλο Άντονι στη Νέα Υόρκη. Στις 24 Ιανουαρίου του 2012 υπέγραψε ανανέωση συμβολαίου για 3 χρόνια με 9 εκατομμύρια δολάρια.

  • Μέμφις Γκρίζλις

Τη διετία 2013-2015 έπαιξε με τα χρώματα των Μέμφις Γκρίζλις.

  • Σακραμέντο Κινγκς

Το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε στους Σακραμέντο Κινγκς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments