Αθλητισμός

Τζόκοβιτς: “O Φέντερερ είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών”

Τζόκοβιτς: “O Φέντερερ είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών”
Τζόκοβιτς: Ο Σέρβος τενίστας μίλησε για την κατάκτηση του Γουίμπλεντον και αποθέωσε τον Ελβετό.

Τζόκοβιτς: Μετά από ένας ανεπανάληπτο τελικό, που κράτησε σχεδόν 5 ώρες, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του σπουδαίου Ρότζερ Φέντερερ στο tie-break του πέμπτου σετ (3-2) και να κατακτήσει το Wimbledon για δεύτερη σερί χρονιά και συνολικά πέμπτη φορά στην καριέρα του. Ο Σέρβος τενίστας στις δηλώσεις του μετά την απονομή του τίτλου αποθέωσε τον Ελβετό, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους καλύτερους όλων των εποχών.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Αν δεν ήταν ο πιο συναρπαστικός τελικός που έχω παίξει ήταν σίγουρα στο τοπ 3. Έπαιξα κόντρα σε ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών και τον οποίο σέβομαι. Είχαμε και οι δύο την ευκαιρία να τελειώσουμε το παιχνίδι. Είναι περίεργο να παίζεις tie-break μετά το 12-12.

Ο Ρότζερ έδειξε σε όλους ότι στα 37 σου δεν έχεις τελειώσει. Όταν ήμουν μικρός σαν παιδί ονειρευόμουν να συμμετάσχω σε αυτό το τουρνουά και να το κατακτήσω μία φορά. Έβαζα διάφορα αντικείμενα στο δωμάτιό μου και ονειρευόμουν να το κατακτώ. Είναι ξεχωριστό να είναι εδώ η οικογένεια και ο γιος μου. Αυτό είναι για την σύζυγό μου και την κόρη μου. Το να έχω εδώ τους γονείς μου μαζί μου ήταν ένα όνειρο».

Φέντερερ: «Ένας τελικός που θα προσπαθήσω να ξεχάσω»

Ο πολυνίκης του τουρνούα Ρότζερ Φέντερερ ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό ωστόσο στις δηλώσεις του μετά την απονομή των τροπαίων εμφανίστηκε ιδιαίτερα ψύχραιμος και με διάθεση να αστειευτεί. «Σίγουρα είναι ένας τελικός που θα θυμόμαστε» του είπε η δημοσιογράφος και ο Ελβετός τενίστας απάντησε: «Εγώ θα προσπαθήσω να τον ξεχάσω»!

Στη συνέχεια ο νικητής 20 Grand Slam τίτλων σημείωσε: «Ήταν ένα σπουδαίο ματς. Παίξαμε υπέροχο τένις. Δεν μπορώ παρά να είμαι ευτυχισμένος για την απόδοσή μου. Νόβακ είναι φοβερό αυτό που κάνεις Συγχαρητήρια. Νομίζω ότι έδωσα μία ευκαιρία σε όλους να σκεφτούν ότι δεν έχεις τελειώσει στα 37 σου χρόνια. Έδωσα τα πάντα στο κορτ και είμαι εντάξει. Δεν ήθελα το τρόπαιο του φιναλίστ γιατί πιάνει πολύ χώρο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments