Κόσμος

Area 51: Κάλεσμα μέσω Facebook για «εισβολή» στην απαγορευμένη περιοχή

Area 51: Κάλεσμα μέσω Facebook για «εισβολή» στην απαγορευμένη περιοχή
Area 51: Περισσότεροι από 500.000 Αμερικανοί απειλούν ότι θα εισβάλουν στην απαγορευμένη περιοχή.

Area 51: Η «Περιοχή 51» έχει συνδεθεί με πολλές θεωρίες συνωμοσίας. Το γεγονός πως απαγορεύεται η είσοδος στην περιοχή από τον Αμερικανικό στρατό, έχει κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι εκεί κρύβει η κυβέρνηση όλα τα μυστικά για τους εξωγήινους.  Τον τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει μια καμπάνια μέσω Facebook προκειμένου να «λάμψει η αλήθεια». Κάποιος ξεκίνησε μια εκδήλωση που καλεί τον κόσμο να εισβάλει μαζικά στην περιοχή.

«Εισβάλλετε στην Περιοχή 51. Δεν μπορούν να μας σταματήσουν όλους» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου. Οι διοργανωτές καλούν τους ενδιαφερόμενους από όλο τον πλανήτη να συγκεντρωθούν στην έρημο της Νεβάδα, στο τουριστικό αξιοθέατο Area 51 Alien Center, για να κάνουν πορεία και τελικά να εισέλθουν όλοι μαζί στις μυστικές εγκαταστάσεις και να δουν τελικά τους εξωγήινους.

Area 51: Όλοι θέλουν να δουν τους εξωγήινους

Για την ώρα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι, αν και αρκετοί θεωρούν ότι το διαδικτυακό αυτό κάλεσμα πρόκειται απλά για φάρσα. Ωστόσο, όπως σημειώνει το ΤΙΜΕ και άλλα αμερικανικά μέσα, η εκδήλωση «Εισβάλλετε στην Περιοχή 51» συμπίπτει με την είδηση ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα αναφοράς συναντήσεων με ΑΤΙΑ και μετά από έρευνες που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση για ένα αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφος.

Η Περιοχή 51, επίσημα γνωστή ως Λίμνη Γκρουμ (Groom Lake) ή Αεροδρόμιο Χόμι (Homey Airport) είναι απομακρυσμένη μονάδα της Αεροπορικής Βάσης Έντουαρντς. Σύμφωνα με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), τα σωστά ονόματα για την περιοχή είναι Nevada Test and Training Range και Groom Lake, αν και το όνομα Area 51 έχει χρησιμοποιηθεί σε επίσημα έγγραφα της CIA.

Είναι μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο στη νότια όχθη της Λίμνης Γκρουμ. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Νεβάδα στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, 83 μίλια (133 χλμ.) βόρεια-βορειοδυτικά του Λας Βέγκας. Επίσημα ο πρωταρχικός σκοπός της βάσης είναι απροσδιόριστος, ωστόσο με βάση τα ιστορικά στοιχεία, πιθανόν να υποστηρίζει την εξέλιξη και δοκιμή πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων.

Διαβάστε Eπίσης

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι