Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: «Οι καιρικές καταστροφές είναι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής»

Γιώργος Παπανδρέου: «Οι καιρικές καταστροφές είναι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής»
Γιώργος Παπανδρέου: "Όλες οι χώρες οφείλουν να ξαναδούν τη διαχείριση υδάτων γύρω από την οικοδομική δραστηριότητα" τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Γιώργος Παπανδρέου: Με αφορμή τις καιρικές καταστροφές στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία και προ ημερών στη Χαλκιδική και πριν λίγους μήνες στην Κρήτη, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην πρωθυπουργός , σχολίασε ότι «οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ, επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή και κανένα σημείο του πλανήτη δεν θα μείνει ανεπηρέαστο. Γι’ αυτό και χρειάζονται άμεσα συντονισμένες δράσεις σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, αλλά να ξαναδεί και ο καθένας από μας την προσωπική του ευθύνη σε ό,τι αφορά το περιβάλλον».

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι είναι αδιανόητο να προτάσσονται πρόσκαιροι οικονομικοί δείκτες, που υποκρύπτουν ακόμη μεγαλύτερη υπερσυγκέντρωση κεφαλαίου, αντί του αυτονοήτου της προστασίας του πλανήτη, για την καθημερινή ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών. Πρόσθεσε ότι όλες οι χώρες οφείλουν να ξαναδούν τη διαχείριση υδάτων γύρω από την οικοδομική δραστηριότητα, τη γεωργία και τις άλλες χρήσεις γης, ενώ επείγει η αλλαγή του ενεργειακού και αναπτυξιακού μοντέλου.

Όπως επισημαίνει ο πρωθυπουργός και νυν βουλευτής του ΚΙΝΑΛ «είναι ζωτικό στην Ελλάδα να τεθεί επί τάπητος το ενεργειακό και αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. Να διαμορφωθεί ένα ολιστικό βιώσιμο, πράσινο σχέδιο πορείας προς μια βιώσιμη οικονομία»

«Ο σωστός επανασχεδιασμός του παραγωγικού μας ιστού με βάση την πράσινη ανάπτυξη μπορεί παράλληλα να αναδείξει τα συγκριτικά μας οικονομικά πλεονεκτήματα και να διασφαλίσει βιώσιμες θέσεις εργασίας στον τουρισμό, στην γεωργία, τις κατασκευές και την ψηφιακή οικονομία. Στο νέο οικονομικό μοντέλο τον πρώτο λόγο θα πρέπει να έχουν η εξοικονόμηση ενέργειας και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», πρόσθεσε.

Κατά τον Γιώργο Παπανδρέου αυτό είναι απαραίτητο γιατί οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, δεν αρκούν και πρέπει να ενισχυθούν.

«Η Ευρώπη έχει κινητοποιηθεί και πρωτοπορεί διεθνώς σε αυτό τον τομέα με την Ενεργειακή Ένωση δημιούργησε ένα δεσμευτικό πλαίσιο για μια κοινωνικά δίκαιη μετάβαση για να επιτρέψει την σταδιακή απεξάρτηση της οικονομίας από τις εκπομπές του άνθρακα και την επίτευξη ενός οικονομικού προτύπου χωρίς αρνητική επίδραση στο κλίμα σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Όμως τα καιρικά φαινόμενα και οι επιστημονικές αναλύσεις μας προτρέπουν να επιταχύνουμε τις απαραίτητες ριζοσπαστικές αλλαγέ

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments