Ελλάδα

Χαλκιδική: Δεν σταματούν οι εργασίες για αποκατάσταση των ζημιών

Χαλκιδική: Δεν σταματούν οι εργασίες για αποκατάσταση των ζημιών
Χαλκιδική: Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία.

Χαλκιδική: Δεν σταματούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από την φονική κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας στη Χαλκιδική, με τις αρχές να δίνουν μεγαλύτερη βάση σε όσα σπίτια έμειναν χωρίς στέγη από την τρομερή κακοκαιρία. Φυσικά, υπάρχουν ακόμη αρκετά προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σε σημεία της πληγείσας περιοχής, αλλά είναι αρκετά πιθανό μέχρι το βράδυ να έχει υπάρξει πλήρης αποκατάσταση των ζημιών.

Στον δήμο Νέας Προποντίδας οι ζημιές αποκαθίστανται και η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση έχουν επιστρέψει στο μεγαλύτερο τμήμα του δήμου, σε ποσοστό πάνω από 90%. «Έχουμε μικρά προβλήματα, τα οποία κατά τη διάρκεια της μέρας θα τελειώσουν κιόλας» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς. Τόνισε ότι συνεργεία του ΔΕΔΔΥΕ και της καθαριότητας εργάζονται για να αποκαταστήσουν και τις τελευταίες βλάβες, ενώ σε μεγάλες τουριστικές περιοχές έχει δοθεί ρεύμα και νερό και οι λουόμενοι έχουν πρόσβαση στην παραλία. «Έχουμε επιστρέψει στην ομαλότητα» υπογράμμισε ο κ. Καρράς. Πρόσθεσε, μάλιστα ότι αυτό έγινε «πολύ γρήγορα» χάρη στη συνεργασία και την κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Χαλκιδική: Τι συμβαίνει στους επί μέρους Δήμους

Παράλληλα, στη Σιθωνία, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας, αν και το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής έχει πλέον ηλεκτροδοτηθεί (πάνω από το 80% της Σάρτης και πάνω από το 90% του Ν. Μαρμαρά), σε κάποιες περιοχές δεν έχει επιστρέψει ακόμα ούτε το ρεύμα ούτε νερό. Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης, καθώς σε ορισμένες τουριστικές ζώνες του παραλιακού μετώπου το ρεύμα δεν έχει ακόμη επιστρέψει.

«Στο Ν. Μαρμαρά, ένα τμήμα της τουριστικής περιοχής, η περιοχή του δημοτικού σχολείου και η πλαζ δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί ακόμη. Έχει πεσμένες πέντε κολώνες μέσα στον οικισμό. Επίσης, δεν έχει ρεύμα σε κάποια τμήματα, με τουριστική κίνηση, στο παραλιακό μέτωπο της Σάρτης και της Συκιάς» δήλωσε ο κ. Ντέμπλας και πρόσθεσε: «Έχουμε, ωστόσο, λάβει διαβεβαιώσεις από τον νέο γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας, τον Νίκο Χαρδαλιά – με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία- και από τον υπεύθυνο της ηλεκτροδότησης, ότι μέχρι το βράδυ θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές».

Στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Κασσάνδρας οι ζημιές έχουν αποκατασταθεί, ενώ σε ένα τμήμα της Καλλιθέας δεν έχει επιστρέψει η υδροδότηση, επειδή η μια από τις τρεις γεωτρήσεις που δίνουν νερό στο χωριό έχει υποστεί βλάβη. Πάντως, η συγκεκριμένη βλάβη αναμένεται να αποκατασταθεί μέσα στις επόμενες ώρες Παραμένει χωρίς ρεύμα – αλλά μέσα στις επόμενες ώρες θα δοθεί και εκεί – μια περιοχή μικρή σε έκταση, έξω από το Πολύχρονο, μεταξύ Πολύχρονου και Καλλιθέας. «Είναι πια μικρά τα προβλήματα, έχει αποκατασταθεί η κανονικότητα» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Κασσάνδρας Γιώργος Κυρίτσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments