Διεθνή

Ελλάδα: Πως λένε τη χώρα μας στο εξωτερικό

Ελλάδα: Πως λένε τη χώρα μας στο εξωτερικό
Ελλάδα: Ποιες λέξεις χρησιμοποιούν περισσότερο οι κάτοικοι άλλων χωρών όταν θέλουν να πουν το όνομα της χώρας μας. Δείτε τον ενδιαφέροντα χάρτη.

Ελλάδα: Η χώρα μας όπως και να έχει είναι ιδιαίτερα γνωστή στους κατοίκους του εξωτερικού, είτε λόγω της τεράστιας ιστορίας και του πολιτισμού της, είτε ως ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς για εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Αυτό, όμως, που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το ποια λέξη χρησιμοποιούν περισσότερο τις χώρες του εξωτερικού όταν θέλουν να μιλήσουν για την Ελλάδα, πράγμα όχι και τόσο σπάνιο. Εδώ και μερικές ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρον χάρτης που δείχνει ποια λέξη χρησιμοποιούν περισσότερο στις χώρες του εξωτερικού όταν θέλουν να αναφέρουν την Ελλάδα.

Ο εν λόγω χάρτης αναρτήθηκε στο Reddit και σύμφωνα μ’ αυτόν η πλειονότητα της παγκόσμιας κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής, της Αυστραλίας, της Ρωσίας και των περισσότερων αφρικανικών κρατών, αναφέρει την Ελλάδα με ονόματα που προέρχονται από τη λατινική λέξη Graecia. Από την άλλη, αρκετές είναι οι χώρες (της βόρειας Αφρικής, Σ. Αραβία, Ινδία, Ινδονησία), που για να αναφερθούν στην Ελλάδα χρησιμοποιούν ονόματα που προέρχονται από τη λέξη Ionian από τους Ίωνες, την ελληνική φυλή στην Ανατολία.

Τέλος, πέρα από τους Έλληνες, Ελλάδα (Hellas) λένε και οι Κινέζοι, οι Νορβηγοί και οι Κύπριοι ενώ οι πολίτες της Γεωργίας είναι οι μοναδικοί παγκοσμίως που χρησιμοποιούν κυρίως λέξεις που προέρχονται από τo Saberdzneti. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη λέξη προέρχεται με τη σειρά της από το brdzeni που σημαίνει σοφός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments