Αθλητισμός

Λευτέρης Αυγενάκης: Συνάντηση με ανθρώπους της UEFA – Οι δηλώσεις των δύο πλευρών

Λευτέρης Αυγενάκης: Συνάντηση με ανθρώπους της UEFA – Οι δηλώσεις των δύο πλευρών
Λευτέρης Αυγενάκης: Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού είχε συνάντηση με αξιωματούχους της UEFA. Τι ειπώθηκε και τι συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών.

Λευτέρης Αυγενάκης: Για μία ώρα, ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού τα είπε με αξιωματούχους της UEFA για όλα τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη στο γραφείο του κ. Αυγενάκη, έδωσαν το “παρών” οι κ.κ Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής τμήματος εθνικών ομοσπονδιών), Μάριος Γεωργίου (γραμματέας της επιτροπής παρακολούθησης), Πετρ Φούσεκ (ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας) και Άντζελο Ρηγόπουλος (δικηγόρος).

Η κυριότερη είδηση που προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση αφορούσε το στέγαστρο του Παγκρητίου, με τις δύο πλευρές να φτάνουν σε συμφωνία για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει. Παράλληλα, στο τραπέζι “έπεσαν” και θέματα όπως η γηπεδική βία και οι νομοθετικές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο μέλλον για την πάταξή της, τα στημένα ματς αλλά και το εκλογικό σύστημα.

Έπειτα από το τέλος της συνάντησης, ακολούθησαν δηλώσεις, με τον Λευτέρη Αυγενάκη (ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να αναδεικνύει τα θέματα που υπάρχουν) να θεωρεί το ραντεβού ως πρώτο βήμα για μια αγαστή συνεργασία, προκειμένου να βελτιωθεί ο χώρος του ποδοσφαίρου και να επιστρέψουν οι οικογένειες στο γήπεδο.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε τα εξής:

“Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση η οποία είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί και θα εξελιχθεί σε μια καλή συνεργασία έτσι ώστε να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, ένα ποιοτικότερο ποδόσφαιρο. Να δώσουμε τη δυνατότητα στις οικογένειες να επιστρέψουν ξανά στα γήπεδα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα από τους υψηλόβαθμους του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Χρειάζεται κι εμείς από τη δικιά μας πλευρά να κάνουμε αυτό που πρέπει, και θα το κάνουμε, συνεργαζόμενοι με όλες τις πλευρές για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ο στόχος είναι κοινός, σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Γι’ αυτό τον λόγο και ξεκινάμε μια προσπάθεια σήμερα, θεμελιώνοντας μια καλή και έντιμη συνεργασία”.

Δηλώσεις για τη συνάντηση έκανε και ο διευθυντής του τμήματος εθνικών ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Αυγενάκη: “Δώσαμε συγχαρητήρια στον υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και μεταφέραμε και τα συγχαρητήρια του προέδρου της UEFA. Συζητήσαμε πολλά θέματα και θα έχουμε μια κοινή συνεργασία για να κάνουμε τα μελλοντικά βήματα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments